YAŞAM - HABER

Selena Gomez, ‘zihinsel fitness’ platformu kurdu

Geçmişte bipolar bozukluk gibi sorunlarla boğuşan Selena Gomez, annesi Mandy Teefey ve arkadaşı Daniella Pierson ile birlikte Wondermind adını verdikleri ‘zihinsel fitness’ platformu kurdu. Platform üyelerine düzenli olarak günlük hayatta uygulanabilecek şifa uygulamaları sunacak

Selena Gomez, ‘zihinsel fitness’ platformu kurdu

Müzisyen, oyuncu ve girişimci Selena Gomez, anesi Mandy Teefey ve arkadaşı Daniella Pierson ile birlikte, Wondermind adını verdikleri zihinsel bir fitness platformu kurdu. “Beyninizi formda tutmak spor salonuna gitmek kadar önemlidir ve şimdi onu çalıştıracak bir yeriniz var!” diyen Gomez ve arkadaşları; dünya çapında zihinsel sağlığı demokratikleştirme ve damgalamadan arındırma misyonuyla dünyanın ilk ‘mental fitness’ sistemini başlattıklarını duyurdu. Kurucu ortakların kendi zihinsel sağlık yolculuklarından ilham alan Wondermind, günlük hayatta uygulamak için eyleme geçirilebilir şifa uygulamaları içeriyor. Hepsi farklı alanlardan ve geçmişlerden gelen lisanslı profesyonellerden oluşan bir komite ile ortaklaşa geliştirilen platform; tüm cinsiyet kimlikleri, ırklar ve yaşlar için içerik sunuyor.

“Her insanın kendi zihinsel sağlık yolculuğu vardır. Onları görmezden gelmek veya dünyadan saklamak, bu yolculuğun gerçekliğini değiştirmez” diyen Selena Gomez; Wondermind’ın pandemi sırasında pek çok kişinin daha çok ihtiyaç duymaya başladığı zihinsel sağlık arayışına yanıt vereceğine inanıyor.

Gomez’in annesi Mandy Teefey ise “Tüm zihinsel zindelik ve sohbet için tek durak olmayı umuyoruz” dedi.

Peki, Wondermind tam olarak ne içerecek? Platform, kullanıcılarına her gün düzenli olarak içerik, uzmanlarla röportajlar ve diğer araç ve kaynaklarla ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Ayrıca, ruh sağlığı savunuculuğuyla tanınan terapistler ve ünlüler de dahil olmak üzere çeşitli konukları içeren haftalık bir podcast’i olacak. Selena Gomez’in ortağı Daniella Pierson ise, Entrepreneur dergisi ile yaptığı bir röportajda, “Saatine bin dolar ücret alan ünlü psikiyatristler ve terapistlerle konuşacağız ve kaynaklarını paylaşacağız. Ayrıca ünlülerle röportajlar yapacağız ve onlara çoğu insanın sormadığı sorular soracağız” dedi. Gomez de Good Morning America’ya verdiği röportajda, “İnsanların kaputun altındaki şeyler hakkında rahatça konuşabilecekleri bir yer olmak istiyoruz. İnsanların gerçekten anlaşılmasını, görülmesini ve duyulmasını istiyorum” diye konuştu.

Platformun üç kurucusu da zihin sağlığı açısından geçmiş deneyimleri bulunuyor. Gomez, 2020 yılında bipolar bozukluğu olduğunu açıkladığında, “Bu bilgiyi edinmek gerçekten özgürleştiriciydi. Bu beni gerçekten mutlu etti çünkü kendimle bir ilişki kurmaya başladım” demişti. Daniella Pierson'ın obsesif kompulsif bozukluk teşhisi bulunuyor. Mandy Teefey ise kaygı, DEHB ve çocukluk çağı travmasını çözme konusunda birçok deneyim yaşamış. Yani üçlünün ne yaptıklarını ve kullanıcılarının ne yaşadığını çok iyi bildiklerini söylerken son derece samimi olduğu ortada.

Önceki ve Sonraki
Haberler