YAŞAM - HABER

Prens Philip ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı

Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prens Philip için önceki gün bir anma töreni düzenlendi. Kraliçe Elizabeth, tören sırasında, 73 yıllık eşi için bol bol gözyaşı döktü

 Prens Philip ölümünün birinci yıl dönümünde anıldı

Kraliçe II. Elizabeth’in geçtiğimiz yıl Nisan ayında 99 yaşında hayatını kaybeden eşi Prens Philip için dün bir anma töreni düzenlendi. Kraliçe, Westminster Abbey’deki törene oğlu Prens Andrew’un kolunda geldi. Tören sırasında 95 yaşındaki Kraliçe’nin yanında oğlu Prens Charles ve eşi Camilla Parker Bowles ile Prenses Anne ve Prens Edward oturdu.

Karayip turlarından yeni dönen Prens William ve Kate Middleton da törene, 8 yaşındaki oğulları Prens George ve 6 yaşındaki kızları Prenses Charlotte ile birlikte katıldı. Çiftin en küçük çocukları 3 yaşındaki Prens Louis ise törende yoktu. Prens Harry ve eşi Meghan Markle da törene katılmayan isimler arasındaydı. Çift, geçtieğimiz aylarda Prens Harry’nin anavatanında korunması konusunda İçişleri Bakanlığı ile yasal bir kavgaya karışmıştı. Prensin bir sözcüsü, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Harry’nin mümkün olan en kısa sürede büyükannesini ziyaret etmeyi umduğunu söylemişti.

Tören sırasında Kraliçe Elizabeth’in 73 yıl evli kaldığı eşi için sık sık gözyaşı döktüğü görüldü. Kraliçenin torunu Prenses Beatrice de gözyaşlarını tutamayanlardan biriydi. Kraliçe törende, COVID-19’u atlatmasından bu yana ilk kez kamuoyu önüne çıkmış oldu.

Önceki ve Sonraki
Haberler