YAŞAM - HABER

Louis Vuitton, Louis Vuitton 37. America's Cup Barcelona'nın unvan ortağı oldu

Louis Vuitton, Louis Vuitton 37. America's Cup Barcelona'nın unvan ortağı oluyor ve efsanevi eleme etabı Louis Vuitton Cup'ı düzenlemek üzere geri dönüyor

profil
BT Ekip
1.11.2023
Louis Vuitton, Louis Vuitton 37. America's Cup Barcelona'nın unvan ortağı oldu

Fransız lüks markası Louis Vuitton, Amerika Kupası’nın 37. edisyonunun unvan ortağı olarak geri döndüğünü duyurdu.

Tarihte yeni bir sayfa; 29 Ağustos – 7 Ekim 2024 tarihleri arasında Louis Vuitton Cup yarışlarının beş meydan okuyucusunun (Ineos Britannia, Alinghi Red Bull Racing, Luna Rossa Prada Pirelli, NYYC American Magic ve Orient Express Racing) Louis Vuitton America's Cup'ın 37. edisyonunda ‘Defender’ Emirates Team New Zealand ile karşı karşıya gelmek için sabırsızlandığı Barselona'da açılıyor.

Louis Vuitton, iki dünyanın buluşmasını kutlamak için Amerika Kupası'na katılıyor. Yelken sanatının incelikle iç içe geçtiği, maceranın zarafetten ayrılmaz olduğu ve inovasyonun yeni ufuklar açtığı bir dünya... İki kurum, performans gelişimini asırlık geleneklerin gözetilmesiyle birleştiren aynı yenilikçi vizyonu paylaşıyor. Her ikisi de ister kupa sandıklarının yapımında ister AC40 ve AC75'in daha hızlı süzülmesini sağlayan ‘foil’lerde olsun; 3 boyutlu tasarım ve sürdürülebilir, hafif malzemelerin bir araya getirilmesi gibi alanlarda aynı yaklaşımları benimsiyor.

Bu vizyonun gücüne dayanarak Fransız Maison, 1983'te başlayan hikayeyi kaldığı yerden devam ettirerek Louis Vuitton Cup ödülü olacak kupanın yanı sıra, Louis Vuitton Kupası ve Louis Vuitton 37. America's Cup Barcelona için eşi benzeri görülmemiş iki kupa sandığı hazırlıyor.

Sandıklar Asnières'deki tarihi Louis Vuitton atölyesinde özel olarak üretilecek ve sırasıyla iki kupayı taşıyacak: 1851’den beri Amerika Kupası’nın galibine verilen ve dünyanın en eski uluslararası spor kupası olarak kabul edilen gümüş kase Auld Mug ve 1983'ten beri aynı adı taşıyan yarışmanın galibine verilen ve Maison'un inisiyatifiyle yaratılan bir kupa olan Louis Vuitton Kupası. Louis Vuitton Kupası'nı elinde tutan ‘Challenger’ bir kez daha Akdeniz sularına açılarak bir önceki yarışmanın galibi olan ‘Defender’a, yani bu yılki Emirates Team New Zealand'a meydan okuma fırsatı bulacak.

Louis Vuitton CEO’su Pietro Beccari, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Bu tarihi yarışmaya unvan ortağı olarak geri dönmekten büyük gurur duyuyoruz. Barselona Port Vell, takımların giderek daha yenilikçi yatlarda cesaret, yetenek ve ustalıkla yarışacağı bir zarafet ve güç gösterisine sahne olacak. Bu değerler aynı zamanda Louis Vuitton'u ve Maison’un zanaatkarlarının ruhunu da yansıtıyor."

Önceki ve Sonraki
Haberler