YAŞAM - HABER

Leonardo DiCaprio, insanlığı uyardı: Sadece 9 yılımız var!

İklim değişikliği aktivisti ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, dünyanın hızla ısınmaya devam ettiğini ve insanlık olarak sadece dokuz yılımız kaldığını söyleyip ekledi: “Hükümetlerin ve konuyla ilgili özel sektörün artık bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor.”

Leonardo DiCaprio, insanlığı uyardı: Sadece 9 yılımız var!

Netflix’in büyük ses getiren filmi ‘Don’t Look Up’ın başrol oyuncusu ve iklim değişikliği aktivisti Leonardo DiCaprio; insanlık olarak sıcaklıkların 1.5 derece daha artmasına izin verirsek, okyanusların ısınması ve asitlenmesi de dahil olmak üzere dünyanın birçok olumsuzlukla karşılaşacağını söyledi.

Deadline'a konuşan ünlü sanatçı şunları söyledi: “Hayatımda iki büyük tutkum oldu: Oyunculuk ile doğal dünyanın korunması ve iklim krizi hakkında mesajlar vermek… Özel sektör ve hükümetler gibi güçlerin bu konuda yeterli adımları atmadıkları konusunda dünya çapında bir endişe olduğunu düşünüyorum. Aslına bakarsanız, kelimenin tam anlamıyla insanlık olarak sadece dokuz yıllık bir vaktimiz var. Artık bir şeyler yapılması gerekiyor.”

Ünlü oyuncu sözlerine şöyle devam etti: “Atmosfere saldığımız karbonun çoğu artık okyanuslar tarafından emildi. İklim değişikliğinin gerçek etkisini henüz hissetmiyoruz bile ve okyanuslarımız rekor seviyelerde ısınıyor. Her yıl bir sonrakinden daha sıcak oluyor ve bu durmuyor. Artık iklim krizini azaltmak için bir şeyler yapmalıyız. Buzun, tundranın, Grönland’ın ve kutupların daha da fazla karbon salmaya başladığı bir eşiğe ulaştık artık...”

Leonardo DiCaprio, ‘Don't Look Up’ın bu konuda bir farkındalık yaratmasından gurur duyduğunu da sözlerine ekledi: “Film tüm dünyada izleniyor ve dünya kamuoyunda bu konuyla ilgili bir endişe var. Bir filmin bir şeyleri değiştirip değiştiremeyeceğini kim bilebilir… Ama böyle bir sanat eserinin parçası olmaktan kesinlikle gurur duyuyorum. İleride, Jennnifer Lawrence’ın filmde de dediği gibi, ‘En azından denedik’ diyebilirim.”

Önceki ve Sonraki
Haberler