YAŞAM - HABER

Kraliçe’nin tahttaki 70’inci yılına özel üç sergi

1952 yılında tahta çıkan Kraliçe Elizabeth’in tahttaki 70’inci yılı, sene boyunca İngiltere’de düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu etkinlikler arasında; Kraliçe’nin portreleri, mücevherleri ve taç giyme töreninde üzerinde olan Taç Giydirme Elbisesi’nin de yer alacağı üç sergi de bulunuyor

Kraliçe’nin tahttaki 70’inci yılına özel üç sergi

Buckhingam Sarayı, bu yıl Kraliçe Elizabeth’in tahta çıkışının 70’inci yıl dönümünü çeşitli etkinliklerle kutluyor. Platin Jübile adıyla tüm yıla yayılan etkinlikler arasında; Kraliçe’nin İngiltere’deki resmi kraliyet konutları olan Buckingham Sarayı, Windsor Kalesi ve Holyroodhouse Sarayı’nda açılacak çeşitli sergiler de var.

Bu sergilerin ilki olan ‘Platinum Jubilee: The Queen’s Accession’; 22 Temmuz - 2 Ekim 2022 tarihleri ​​arasında Buckingham Sarayı'ndaki Devlet Odaları’nda açılacak ve Kraliçe’nin Dorothy Wilding tarafından çekilen portreleriyle bu portrelerde taktığı mücevherlerden oluşacak.

‘Platinum Jubliee: The Queen's Coronation’ sergisi ise 7 Temmuz - 26 Eylül 2022 tarihleri ​​arasında Windsor Kalesi’nde gerçekleştirilecek. Sergide; İngiliz modacı Sir Norman Hartnell tarafından tasarlanan ve 2 Haziran 1953’te Westminster Abbey’deki Taç Giyme Töreni’nde Kraliçe tarafından giyilen Taç Giydirme Elbisesi görülebilecek.

Holyroodhouse Sarayı’ndaki son sergi ise Kraliçe’nin Gümüş, Altın ve Elmas yıl dönümlerini kutlamak için giydiği kıyafetlerden oluşacak. Temmuz’dan Eylül’e kadar açık kalacak olan sergide, Kraliçe’nin 1977’de Gümüş Yıl dönümünde giydiği pembe ipek krep ve şifon elbisesi, palto ve montu ile şapkası da yer alacak.

Önceki ve Sonraki
Haberler