YAŞAM - HABER

Johnny Depp yaptığı resimleri NFT ile satıyor

58 yaşındaki ünlü oyuncu Johnny Depp; kendisinin yanı sıra Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Hunter S. Thompson, Heath Ledger gibi efsanevi isimlerin portrelerinden oluşan ‘Never Fear Truth’ adlı koleksiyonunu NFT olarak satışa çıkardı. Satışlardan elde edilecek gelirin yüzde 25'i hayır kurumlarına gidecek

Johnny Depp yaptığı resimleri NFT ile satıyor

Ünlü oyuncu Johnny Depp, arkadaşlarını ve kişisel kahramanlarını çizdiği resimlerin oluşan ‘Never Fear Truth’ adlı koleksiyonu NFT ile satıyor. Depp’in orijinal sanat eserlerinden geliştirilen ve daha sonra süslenip canlandırılan portreleri arasında oyuncunun kendisi, Marlon Brando, Elizabeth Taylor, Hunter S. Thompson, Heath Ledger, kızı Lily-Rose Depp, Tim Burton, hayatını kaybeden köpeği Mooh ve oğlu tarafından yaratılan Bunnyman adlı kurgusal bir karakter yer alıyor.

58 yaşındaki Depp, yaptığı açıklamada, “Sanatı her zaman duygularımı ifade etmek ve ailem, arkadaşlarım, hayran olduğum insanlar gibi benim için önemli kişileri yansıtmak için kullandım. Resimlerim hayatımı kuşatıyor ama onları hep kendime sakladım ve bu konuda kendimi sınırladım. Oysa kimse kendini sınırlamamalı” dedi.

Depp’in tarzı; canlı renklerle işlenen pop kültürü figürlerinin görüntüleri ile pop ve sokak sanatının bir karışımı olarak ifade ediliyor. Koleksiyon, Depp’in gördüğü şekliyle bireyin karakterinin yansımaları olduğu söylenen resimlerini ilk kez gözler önüne seriyor. Koleksiyonun satışından elde edilecek gelirin yüzde 25’i Los Angeles Çocuk Hastanesi, Great Ormond Street Çocuk Hastanesi, Elizabeth Taylor AIDS Vakfı ve Depp'in kahramanı Hunter S. Thompson’ın anısına kurulan The Gonzo Trust gibi hayır kurumlarına bağışlanacak.

Ünlü oyuncu eserlerini NFT olarak satması hakkında şunları söyledi: “Destekçilerimi selamlama ve ailem için çok önemli olan hayır kurumlarını destekleme fırsatına sahip olmak inanılmaz bir hediye. Umarım bu NFT’ler etrafında yeni bir arkadaş topluluğu oluşturabiliriz. NFT alanına katılımım daha yeni başladı.”

Önceki ve Sonraki
Haberler