YAŞAM - HABER

Farah Fawcett’ın kırmızı mayolu fotoğrafından oluşan poster NFT olarak satılacak

2009 yılında hayatını kaybeden ünlü oyuncu Farrah Fawcett’in 1976’da 29 yaşındayken çekilen kırmızı mayolu fotoğrafının posteri, sınırlı sayıda NFT olarak satılacak. Bugüne kadar dünya çapında 12 milyondan fazla satan poster, popüler tarihin en ikonik fotoğraflarından birini yansıtıyor

Farah Fawcett’ın kırmızı mayolu fotoğrafından oluşan poster NFT olarak satılacak

‘Charlie’nin Melekleri’ filminin efsanevi oyuncusu Farrah Fawcett’in mirası, dijital ortamda yaşayacak. Farrah Fawcett Vakfı, geçtiğimiz günlerde, ünlü oyuncunun 75’inci doğum günü şerefine, ikonik kırmızı mayolu fotoğrafının yer aldığı posterinin sınırlı sayıda NFT’sini yayınlamayı planladıklarını açıkladı.

1976’da, Farrah Fawcett 29 yaşındayken çekilen fotoğrafın posteri dünya çapında 12 milyondan fazla sattı. Fotoğraf , Bruce McBroom tarafından ünlü yıldızın Los Angeles’taki evinde çekilmişti.

Nisan ayında açık artırmaya çıkarılacak olan NFT’den elde edilecek gelir, kar amacı gütmeyen Farrah Fawcett Vakfı’na aktarılacak. Vakıf, HPV ile ilgili kanser araştırmalarının yanı sıra hastalara yardım çabalarını destekliyor.

Farrah Fawcett Vakfı başkanı Alana Stewart, “Amerikan kültürünün bu ikonik parçasını NFT dünyasına getirmekten heyecan duyuyorum” dedi. Vakıf, NFT koleksiyonunu üretmek için Los Angeles merkezli More Management’la çalıştı. Şirketin CEO'su Peter Klamka, “Farrah ve bu fotoğraf, dünya çapında tanınan bir ikondur. Bu imajı bir blok zincirinde sonsuza kadar korumanın ve NFT topluluğuna tamamen yeni bir kitle getirmenin bir parçası olduğumuz için minnettarız” dedi.

Farrah Fawcett, 2 Şubat 1947’de doğmuş ve 2009’da kanser nedeniyle 62 yaşında hayatını kaybetmişti. Fawcett’e 2006’ının Eylül ayında kanser teşhisi konmuştu. Teksaslı oyuncu; ‘Extremities’, ‘The Apostle’ ve ‘The Six Million Dollar Man’ gibi projelerdeki unutulmaz rollerle Hollywood’da kendine bir isim yaptı ama dünya çapındaki şöhretini ‘Charlie’nin Melekleri’yle yakaladı.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog