YAŞAM - HABER

Bob Ross'un ilk TV tablosu 9.85 milyon dolara satışa çıktı

1980’lerde TV’de yaptığı ‘The Joy of Painting' adlı programla milyonlarca kişiye resim yapmayı öğreten ünlü ressam Bob Ross’un televizyon ekranlarında yaptığı ilk tablo olan ‘A Walk in the Woods’, 9.85 milyon dolara satışa çıkarıldı

Bob Ross'un ilk TV tablosu 9.85 milyon dolara satışa çıktı

Bir dönem televizyonda canlı yayında yaptığı resimlerle ünlenen ressam Bob Ross’un hayranları, sanatçının ilk TV tablosuna yaklaşık 10 milyon dolara sahip olma şansına sahip olacak. Ross’un, çığır açan televizyon programı ‘The Joy of Painting'in ilk bölümünde yaptığı tablo, Amerika’daki bir galeri tarafından satışa sunuldu.

Satışa sunulan tablo, Ross'un yaşamı boyunca yaptığı 30.000 tablodan yalnızca biri ve bunların 1.000'den fazlasını TV şovunda yaptı.

Art News; ‘A Walk in the Woods’ başlıklı 1983 tarihli tablonun, Minnesota merkezli galeri Modern Artifact'de 9.85 milyon dolara satışa sunulduğunu bildirdi. Bazı anıların paha biçilemez olduğuna inanan galeri, tablonun fiyatı için Ross hayranların da aynı düşünceyi paylaşacağını umuyor. Fiyatın yüksek olduğunu bilen galeri, yine de eğlenceli teklifler almayı umuyor ancak böylesine heyecan verici bir sanat eserini mümkün olduğu kadar çok insanın görmesine olanak sağlamak için, resmi bir müze veya gezici sergiyle paylaşmayı tercih edeceklerini de söylüyorlar.

Galeri sahibi Ryan Nelson, Ross'un sanat ve kültür tarihindeki itibarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Bob Ross, Google Analytics verilerine göre internette en çok aranan sanatçı olarak Andy Warhol ve Pablo Picasso'yu geride bıraktı. Bu inanılmaz derecede etkileyici bir başarı, özellikle de neredeyse hiçbir resmi pazarlamanın olmadığı ve orijinal tablolarının bulunmasının neredeyse imkansız olduğu göz önüne alındığında..."

1980’lerde izleyiciyle buluşan Bob Ross'un popülaritesi nesilleri aştı. Twitch, 2015 yılında gösterinin 403 bölümünü yayınlayan bir Bob Ross maratonu düzenledi ve toplamda 5.6 milyon izleyiciye ulaştıklarını iddia etti. Ross ile ilgili ‘Bob Ross: Happy Accidents, Betrayal & Greed’ adlı bir Netflix belgeseli bile yapıldı.

Önceki ve Sonraki
Haberler