YAŞAM - HABER

Barbie, işitme cihazlı ilk bebeğini tanıttı

Barbie’nin Haziran ayında piyasaya süreceği Fashionista serisinde, işitme cihazlı bir bebek de yer alacak. Markanın çeşitlilik ve kapsayıcılık çabalarının sonucunda doğan işitme cihazlı Barbie ile; çocukların, kendilerine benzemeyen bebeklerle oynamaya teşvik edilmesi amaçlanıyor

 Barbie, işitme cihazlı ilk bebeğini tanıttı

63 yaşındaki Amerikalı oyuncak bebek üreticisi Barbie, çeşitlilik ve kapsayıcılık yönünde devam eden çabalarının bir parçası olarak Haziran ayında yeni bir bebek seti piyasaya sürüyor. Walmart, Target ve Amazon'da piyasaya sürülecek olan Fashionista isimli seride; ilk işitme cihazlı Barbie'den vitiligo cilt rahatsızlığına sahip Ken bebeğine kadar pek çok farklılıkta oyuncak olacak. Mattel; serinin, çocukların ‘kendilerini yansıttıklarını görmelerine’ yardımcı olacağını söyledi.

Barbie Bebekleri Küresel Başkanı Lisa McKnight ise yaptığı basın açıklamasında; çocukların, ‘kapsayıcılığın önemini anlamalarına ve kutlamalarına’ yardımcı olmak için kendilerine benzemeyen bebeklerle oynamaya teşvik edilmesi gerektiğini belirtti.

Şirket, işitme cihazlı Barbie için, kulak arkası cihazlarının doğru bir şekilde yerleştirilmesine yardımcı olması için eğitimsel odyoloji alanında önde gelen bir uygulayıcı olan Dr. Jen Richardson ile iş birliği yapmış. Richardson, pembe işitme cihazıyla tamamlanan Barbie bebeğin, işitme kaybı yaşayanlara ilham verebileceğini söylüyor: "Genç hastalarımın kendilerine benzeyen bir bebekle oynayacak olması beni çok heyecanlandırıyor."

Bu yeni seride klasik Barbie vücut tipinde de değişiklikler yapıldı. Daha kısa boylardan daha dolgun figürlere ve hatta daha ince, daha az kaslı erkek bebeklere kadar, yeni oyuncakların çeşitli vücut tiplerini daha iyi temsil etmesi amaçlanıyor.

Barbie'nin bebek yelpazesi son yıllarda giderek daha çeşitli hale geldi. 2019'da tekerlekli sandalyede sarışın, mavi gözlü bir Barbie ve protez bacaklı esmer bir bebek çıkardılar. 2020'de şirket, vitiligolu bir Siyah Barbie'yi tanıttı. Daha sonra şirket, bu bebeğin o yıl ABD'de Fashionista serisinden en çok satanlardan biri olduğunu açıkladı. Benzer şekilde, 2021'de afro saç stiline sahip bir Siyah bebek, dünya çapında en popüler beş modelden biri olarak büyük bir başarı elde etti.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog