YAŞAM - HABER

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı nerede kutlayalım?

29 Ekim’i her sene olduğu gibi coşkuyla kutluyoruz. Bu kez evde kendi başınıza kutlamak istemezseniz, İstanbul'da milletçe kutlayacak pek çok etkinlik ve konser düzenleniyor, haberiniz olsun. İşte size birkaç öneri...

profil
BT Ekip
28.10.2021
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı nerede kutlayalım?

Doğuş Grubu’nun kültür ve sanat alanında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk platformları arasında önemli bir yeri olan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası (DÇSO), bu kez de ‘29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Galataport Özel Konseri’ ile cumhuriyet coşkusunu rıhtımdan tüm İstanbullularla paylaşmaya hazırlanıyor. Böyle özel günlerde başarılı konserlere imza atan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nı özellikle de çocuklarla izlemek çok keyifli oluyor. Şefliğini & Genel Müzik Direktörlüğünü Prof. Rengim Gökmen’in üstlendiği DÇSO’ya bu özel konserde, katıldığı birçok uluslararası piyano yarışmasında dereceleri olan 13 yaşındaki İlyun Bürkev solist olarak eşlik edecek. 

DÇSO’nun tüm üyelerini temsilen 37 öğrencinin katılacağı konser, Galataport Rıhtım Meydanı’nda saat 17.00 itibarıyla ücretsiz olarak izlenebilecek. İzleyiciler; Wolfgang Amadeus Mozart-Saraydan Kız Kaçırma Operası Üvertürü, Ludwig van Beethoven-Türk Marşı, Nevit Kodallı-Telli Turna Orkestra Suiti, Wolfgang Amadeus Mozart-Türk Marşı gibi klasikleşmiş eserleri dinleme şansı bulacak.


Şişli’de her yıl coşkulu Cumhuriyet Bayramı kutlamaları gerçekleştiriliyor. Kurtuluş meşalesinin yakıldığı ve bağımsızlık yolunda ilk adımların atıldığı ilçe, bu yıl da renkli kutlamalara ev sahipliği yapıyor. Şişli Belediyesi tarafından dev Atatürk ve Türk bayraklarıyla süslenen Şişli, cumhuriyet ruhuyla renkleniyor.

İki güne yayılan kutlamalar, 28 Ekim’de sahne alacak olan Mazlum Çimen konseriyle başlıyor. Sanatçının Maçka Demokrasi Parkı’nda saat 20.00’de gerçekleşecek.

29 Ekim günü ise kutlamalar, Halaskargazi’de bulunan Şişli Atatürk Evi Müzesi önünde 18.30’da başlayacak. Atatürk Evi önünde toplanacak olan kortej, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin’in önderliğinde ellerinde bayraklar, meşaleler ve müzik eşliğinde Büyük Fener Alayı geçişi yapacak. Maçka Demokrasi Parkı’nda bitecek olan fener alayı sonrasında, Can Bonomo’nun vereceği konser ile kutlamalar devam edecek. 


Metropol İstanbul, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı birbirinden keyifli etkinliklerle kutluyor. Magic Fest, kutlamaların en dikkat çekici etkinliği olarak öne çıkıyor. Ünlü illüzyonistler Kıvanç & Burak kardeşler, İstanbul’un en iyi jonglorleri arasında yer alan illüzyonist Kerem Eser, Volkan Tunç, Utku Aldoğan, Berke Çildam ve Ekstrem kart sihirbazı Doruk Sayar; Magic Fest boyunca Metropol İstanbul’un farklı noktalarında etkileyici gösterileriyle sahne alıyor. Teaparty Kortej ise başarılı şovlarıyla bayram coşkusunu yükseltirken tüm ziyaretçilere gün boyu Türk bayrağı dağıtılacak. Gezici gitarı, mızıkası ve davulu ile çocukların çok sevdiği tek kişilik orkestra Arı Çocuk ve 29 Ekim’e özel kostümleriyle dikkat çeken Roller Girls de dört gün boyunca Metropol İstanbul’da olacak.

Yeni işlevi ve yepyeni konseptiyle İstanbulluları ağırlayan Müze Gazhane’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel hem çocuklar hem de yetişkinler için özel etkinlikler düzenleniyor. Ateş gösterisi, bando gösterisi, konserler ve çocuklar için pek çok atölye ile tüm günü coşkuyla ve keyifle geçirmeniz mümkün. 

Bu güzel günü muhteşem coşkulu bir konserle taçlandırmak için en iyi rotaları belirledik.

Kenan Doğulu, 21.35 Volkswagen Arena

Filarmonia İstanbul, 20.00 Cemal Reşit Rey Konser Salonu (CRR)

Patron, 20.00 Bağcılar Meydanı

Ziynet Sali, 20.00 Üsküdar Meydanı

Melike Şahin, 20.00 Topkapı Şehir Parkı

Kerem Görsev, 20.00 Müze Gazhane Meydan

Yüzyüzeyken Konuşuruz, 20.00 Kadıköy Sahil Parkı


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog