YAŞAM - ANNE - ÇOCUK

Bebek ve çocuklar için neden organik pamuklu kıyafetler tercih edilmeli?

Organik pamuklu bebek kıyafetleri, son yıllarda oldukça popüler hale geldi ve birçok ebeveyn tarafından tercih ediliyor. Bu kıyafetlerin tercih edilme sebeplerinin başında bebeklerin sağlığına olan olumlu etkileri geliyor. Bebek ve çocuk giyim markası Name It de ürünlerinde organik pamuk kullanmayı tercih ettiğini söyleyerek, bebek ve çocuklar için neden organik pamuklu kıyafetler tercih edilmesi gerektiğini anlattı

Bebek ve çocuklar için neden organik pamuklu kıyafetler tercih edilmeli?

Giysilerin üretim aşamasında koruyucu, yumuşatıcı, ağartıcı gibi bazı kimyasal maddelerin kullanılması nedeniyle hassas cilde sahip bebekler ve çocuklar, risk altında kalabilir. Bebeklerinizin ve çocuklarınızın korumasız ciltleri kimyasal maddelere maruz kaldığında; tahriş, kızarıklık gibi bazı alerjik reaksiyonlar meydana gelebilir. Özellikle bebeğinize kıyafet alırken çok daha özenli ve seçici olmanız önerilir. Bağışıklık sistemleri zayıf olan, cilt yapıları daha ince olan bebeğiniz için organik pamuktan üretilen giysileri tercih edebilirsiniz.

Bebeğiniz için sağlıklı kumaş yapılarından üretilen, aynı zamanda enerjik tasarımların yer aldığı NAME IT tulum, pamuklu zıbın, kazak, pantolon, şort gibi ürünleri arasından güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

‘Organik pamuk nedir?’ diye merak edenler için; organik pamuğun, geleneksel pamuk üretiminde kullanılan kimyasal gübreler, pestisitler ve diğer zararlı kimyasalların kullanılmadığı bir süreçten geçtiğini belirtmek gerekir. Genel olarak Çin, ABD, Türkiye, Hindistan gibi bazı bölgelerdeki genetiği değiştirilmemiş bitkilerin imal edilmesinden meydana gelir. Dolayısı ile kimyasal gübre, böcek ilacı gibi toksik olan maddeler kullanılmaksızın üretilen bir pamuk çeşididir. Organik pamuk üretimi, sürdürülebilir tarım uygulamalarına yardımcı olur ve doğayı kirletmez. Organik pamuk, gossypium cinsi doğal liflerden yapılır.


Mağazada karşınıza çıkacak olan organik pamuk bebek kıyafetleri; gerek kumaş yapısı, gerekse diğer özellikleri bakımından birbirinden farklı tasarımlara sahiptir. Bu giysiler arasında yer alan organik pamuk bebek tulumu, sweatshirt, örgü kazaklar ve daha pek çok ürün bebeğiniz için özel kumaşlardan üretilir. Kıyafetlerin yıkama sürecinde dikkat etmeniz gereken bazı ayrıntılar bulunur. Yetişkinler için üretilen olan yumuşatıcılar, çamaşır deterjanları; içerdikleri bazı kimyasal maddelerin yoğunluğu nedeni ile hem kıyafetin organik yapısını bozar, hem de bebeğinizin hassas cildine zarar verir. Bu nedenle organik ürünlü bebek kıyafetlerini, bebek yumuşatıcıları ve deterjanlarıyla yıkamanız gerekir.


Ebeveynler, yeni doğacak bebekleri için aksesuar ve giysi alırken uzun araştırmalara girebilirler. Doğal olarak, yeni doğan bebeklerin taze ve yumuşak cildi için doğal lifli, hava alan, alerjik olmayan kumaşları kullanmanız önemli bir detay. Yüksek kaliteli organik bebek kıyafet ve aksesuarları; bebeklerinizin cildine doğrudan temas ettiği için en iyi seçim olur. Neden organik pamuklu ürünleri tercih etmemiz gerektiği ise şöyle sıralanabilir:

  • Sentetik kumaş, terin dışarı çıkmasına izin vermez. Bu şekilde bebeğiniz daha fazla ısı hissederek rahatsızlık duyar. Tabii bu yüzden ağlar ve huzursuz olur. Oysa organik bebek pamuğu ile üretilen kumaşlar, çok daha iyi bir hava geçirgenliği sağlar. Organik pamuğun yapısı, cildin nemi atmasını ve emmesini sağlar.
  • Organik pamuk; üretimi sırasında herhangi bir zararlı kimyasal madde kullanılmadığı için yumuşak, güvenli ve dayanıklı bir kumaş yapısı olma özelliği gösterir.
  • Bebeğinizin cildi yumuşak ve ince olduğu için tahriş olmaya çok daha yatkındır. Bu da sentetik ve kaba kumaşların alerjik reaksiyonlara neden olabileceği anlamına gelir. Organik pamuğun kimyasal madde içermemesi, ebeveynlerin içini rahatlatır.
  • Organik pamuklu bebek giysileri, kumaş yapısı itibari ile astım hastalığı olan bebekler için oldukça özel bir ürün grubudur. Çünkü, diğer malzemelerden farklı olarak, alerjik atakları tetikleyebilecek küçük parçacıklar içermez.
  • Organik pamuk zıbın giysisi, içeriğinde kullanılan geri dönüştürülebilir malzeme ve diğer özellikleri sayesinde her koşulda yumuşak ve dayanıklı bir kullanım avantajı sağlar. Bebeğiniz bu kumaş sayesinde güvenli ve sakin bir şekilde uyur.
  • Organik pamuklu bebek kıyafetleri daha uzun ömürlüdür. Organik pamuk, sentetik malzemelere göre daha dayanıklı bir kumaştır. Bu nedenle sürtünmelere direnç gösterir ve daha az sıklıkta değiştirilmesi gerekir. Bu durum ekonomik olarak da avantaj sağlayabilir.

Pamuk, dünyanın en yaygın kullanılan doğal liflerinden biridir ve birçok giysi ile ev tekstili ürününde kullanılır. Ancak son yıllarda, ‘organik pamuk’ terimi giderek popüler hale geldi. Pamuk ile organik pamuk arasındaki fark, üretim aşamasında karşımıza çıkar ve kısaca şöyle özetlenebilir:

  • Organik pamuk; kirlilik içermez ve doğaldır. Organik pamuklu kumaşlar; parlaklığı, yumuşaklığı, esnekliği, aşınma direncine sahip oluşu ile tercih edilir. Ayrıca bebeğinizin cildinde olası alerjik semptomları hafifleterek konforlu bir alan yaratır. Örneğin NAME IT body kategorisinde yer alan ürünlerin kumaş yapısı organik pamuktan üretildiği için çocuğunuzun hareket alanını genişleterek rahat bir kullanım avantajı sunar.
  • ‘Organik pamuk çeker mi?’ derseniz; doğal kaynaklı bir lif olduğundan ürün üzerinde yer alan yıkama talimatlarına uyduğunuz sürece bu tür problemle karşılaşmazsınız. Bu nedenle organik pamuklu bebek giyim ürünlerini gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz.
  • Normal pamuğu da yumuşak ve pürüzsüz olması nedeni ile bebeğinizin cildi için değerlendirebilirsiniz.
  • LifeStyle temalı NAME IT elbise, tulum-salopet, eşofman, kimono gibi yenidoğan ve her yaş aralığına uygun ürünlerden bulabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki
Haberler