YAŞAM - ANNE - ÇOCUK

Online 23 Nisan etkinlikleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı meydanlarda olamasa da dijital kanallarda coşkuyla kutlanıyor. Takip edebileceğiniz etkinlikleri bir araya getirdik.

profil
BT Ekip
22.04.2021
Online 23 Nisan etkinlikleri

İKSV Alt Kat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı salgın sebebiyle evlerinde karşılayacak olan çocuklara, müzik, görsel sanatlar ve tiyatro alanlarında farklı yaş gruplarına özel hazırlanan atölyelerle bayram coşkusunu yaşatacak.

Çocukların gün boyu aileleriyle birlikte katılabilecekleri çevrimiçi atölyeler, Zoom platformu üzerinden ücretsiz gerçekleştirilecek. Sınırlı kapasitesi bulunan atölyelere rezervasyon için: http://rezervasyon.iksv.org/altkat

İKSV Alt Kat 23 Nisan Çevrimiçi Atölyeleri;

Sera Çamaş ile Beden Müziği ve Ritim Atölyesi, 11.00-11.45

İKSV tarafından kurulan Birlikte Güçlü Sesler Korosu koristi ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Piyano Bölümü Öğrencisi Sera Çamaş’ın yürüteceği atölyede çocuklar, 23 Nisan sabahına müzikle ve canlı ritimlerle başlayacaklar. Atölye sırasında hep birlikte öğrenecekleri keyifli bir şarkıya, bedenleriyle ritim yaparak eşlik edecekler. 3 yaş ve üzerindeki çocukların tek başlarına veya aileleriyle birlikte katılabilecekleri bu eğlenceli atölye, 23 Nisan Cuma günü 11.00-11.45 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Atölye Pikolo ile “Bütün Renkler El Ele” Sanat Atölyesi, 13.00-14.00

Atölye Pikolo tarafından hazırlanan bu atölyede çocuklar, dünyanın farklı ülkelerinden dört farklı sanatçıyı ve onların eserlerinde kullandıkları renkleri, şekilleri, desenleri, teknikleri inceleyecek ve ebeveynlerin asistanlığında 23 Nisan’ı kutlamak için kendi pencere süslerini tasarlayacaklar. Atölyede, Hollandalı ressam Piet Mondrian, Meksikalı sanatçı Frida Kahlo, Amerikalı sanatçı Roy Lichtenstein ve Türk ressam Semiha Berksoy'un eserlerinden ilhamla çocuklar krikami tekniği ile resmi bir araya getirecek kağıttan el ele tutuşan cam süslemelerle evlerinin pencerelerini renklendirecekler. 6 yaş ve üzeri tüm çocuklar ve ebeveynlerinin katılımına açık olacak atölye, 23 Nisan Cuma günü 13.00-14.00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.

Sevinç Erbulak ile “Bir Hayal Bir Oyun” Atölyesi, 15.00-16.00

İKSV tarafından 2019’da yayımlanan Tiyatro’da Bir Gün çocuk kitabının yazarı ve oyuncu Sevinç Erbulak, çocuklarla bir araya geleceği bu özel etkinlikte, 23 Nisan’da çocuk olmak, hayaller ve oyun üzerinden bol sohbetli ve eğlenceli bir atölye yürütecek. Zorlu Holding’in “Bir Hayal Bir Oyun” Öykü Yarışması’nda birinci seçilen “Acayip Teknolojik Masallar” öyküsünün okunmasının ardından etkinlik öyküden ilham alan yaratıcı bir sohbetle devam edecek. 8 yaş ve üzeri çocukların katılımına açık olacak atölye, 23 Nisan Cuma günü 15.00-16.00 saatleri arasında Zoom üzerinden gerçekleştirilecek.


Akbank Sanat’ta 9 Mart – 15 Haziran tarihleri arasında yer alan, küratörlüğü Selçuk Artut ve Jeremy Woodruff üstlendiği Distopya Ses Sanatı sergisine paralel olarak düzenlenen “Çocuklar için Ses Sanatı” başlıklı çevrimiçi atölye, 7-12 yaş aralığındaki çocukları sergiside yer alan yapıtlar üzerinden evlerindeki farklı malzemelerle / nesnelerle müzik yapma deneyimi sunarken, Pauline Oliveros'tan Derin Dinleme konseptine, basit teknolojiler kullanarak kendi evlerinde bir ses enstalasyonu oluşturmaya davet ediyor. Eğitmenliğini Amy Salsgiver ve Nihal Saruhanlı’nın üstlendiği ve Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında çocuklarla buluşacak atölye serisinin ilki 23 Nisan tarihinde Akbank Sanat Youtube kanalında çocuklarla buluşacak.


Algida, 23 Nisan’da aileleri “Haydi Oyuna!” diyerek MAX Sahne’ye, çocuk tiyatrolarını izlemeye davet ediyor.  Online olarak yayınlanacak birbirinden eğlenceli 6 farklı oyun, çocukların hayal gücü ve kişisel gelişimlerinin yanı sıra ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte evde verimli zaman geçirmelerine de fırsat veriyor. 

İzleyiciler, her oyunun sonunda en çok sevdikleri karakterleri seçerek finaldeki Max Özel Oyunu’nun kurgusunun oluşmasına katkı sağlayacak. Böylelikle son oyun, izleyicilere en çok ilham veren ve onlar tarafından en çok sevilen karakterlerin bir araya getirilmesiyle oluşturulacak. 

Tiyatro oyunlarını izlemek isteyenlerin www.maxsahne.com internet sitesi üzerinden kayıt yaptırması gerekiyor.  


Özel günlerde farklılaşan menülerle Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) tarafından geliştirilen ve yediden yetmişe herkesin nefis sofralara kolayca imza atmasını sağlayan MSA Box’lar, 23 Nisan’da çocuklara mutfakta bayram havası estiriyor! 2 farklı menü seçeneği halinde sunulan, çocukların hem hazırlamaktan hem de yemekten keyif alacağı yemek kitlerinden oluşan MSA Kids Box’lar; Burger’den, Çikolatalı Profiterol Kulesi’ne, Margherita Pizza’dan Kemiksiz Tavuk Kanatları’na kadar birbirinden leziz menüler ve sürpriz hediyelerle evin minik şeflerini mutfağa davet ediyor.


Tivibu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel, animasyon ve aile filmlerinden oluşan 30 filmlik bir seçki sunuyor. “Zack Snyder'ın Adalet Birliği”, “Yüzüklerin Efendisi”, “Müzede Bir Gece”, “Oyuncak Hikayesi” yapımlarının yanı sıra “Baba” serilerinin tamamı ve Oscar’lı yapımlar da Nisan’da sinemaseverleri bekliyor.

“Çocuk Şenliği” tüm izleyicilere açık 

“Ayı Paddington”dan “Karlar Kraliçesi”ne, “Oyuncak Hikayesi”nden “Lego Filmi”ne 30 yapım 19 Nisan ile 3 Mayıs 2021 arasında Seç İzle/Film/Tivibu Vitrin/ Çocuk Şenliği klasöründe izleyicilerini bekliyor. Animasyondan çocuk ve aile filmlerine, klasikleşmiş pek çok farklı yapımı ekranlara taşıyan Tivibu, 23 Nisan döneminde çocukların en büyük eğlencesi olacak.


Pera Müzesi Öğrenme Programları 23 Nisan'ı çevrimiçi sergi turları ve yaratıcı drama atölyeleri ile kutluyor. Çağdaş Drama Derneği iş birliğiyle hazırlanan atölyeler, çocukların zengin iç dünyalarını daha iyi ifade edebilmeleri için doğaçlama yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı oluyor. Farklı yaş gruplarına yönelik etkinlik programı, 24 ve 25 Nisan’da Zoom Meeting uygulaması üzerinden ücretsiz gerçekleşecek.  

Etkinlik Programı
 

Renkli Adımlar, 7-8 yaş 
24 Nisan, 10.30 - 11.30
25 Nisan, 10.30 - 11.30 

Zevklerin Rengi, 9-10 yaş
24 Nisan, 11.45 – 13.00
25 Nisan, 11.45 – 13.00

Benim Rengim, Benim Zevkim, 11-12 yaş
24 Nisan, 13.15 – 14.45
25 Nisan, 13.15 – 14.45


Deichmann, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çok özel bir kampanya ile kutluyor… Hemen hemen bütün çocukların gözdesi, Nike, Adidas, Puma ve Vty’nin çocuk spor ayakkabı modellerine, kısa bir süre için indirimli fiyatlarla, Deichmann mağazaları ve deichmann.com.tr’de ulaşmak mümkün… Marka, 16-23 Nisan tarihleri arasında Deichmann mağazaları ve deichmann.com.tr’de yapılacak çocuk alışverişlerinde 2. ürüne %30 indirim avantajı sunacak. Üstelik kampanya hem indirimli hem de indirimsiz tüm çocuk ürünlerinde geçerli! Bayram coşkusunu keyifle yaşamak ve neşeli adımlar atmak isteyen minikler için favori modeller olan Cupcake Couture, Bobbi Shoes, Graceland ve daha birçok markaya uygun fiyat seçenekleriyle ulaşılabilecek.

Mutlaka okuyun: 23 Nisan'a özel sanal tur


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog