İYİ HİSSET - ASTROLOJİ

Mayıs ayında burçları neler bekliyor?

Mayıs ayına önemli enerjiler ile başlıyoruz. 1 Mayıs’ta iki iyicil; aşk ve güzellik gezegeni Venüs ile bolluk, şans gezegeni Jüpiter kavuşuyor. İlahi Aşk’ı anlatan Balık burcunda gerçekleşen bu buluşma belki de bizi gerçek aşkla karşılaştırabilir. Kapılarımızı güzelliklere kavuşmak için açık tutalım. Ancak bu etkiyi iyi kullanmalıyız. Fazla iyimser bir tutumda olarak umursamaz davranmaktan, kibirli olmaktan, aşırı harcama yapmaktan uzak durmalıyız. Bu dönemde başlattığımız iş ve ilişkilerde olumlu dönüşler alabiliriz. Uzun zamandır beklediğiniz bir yerden aldığınız haberle hayatınızın fırsatını, şansını yakalayabilirsiniz. Eğer aşka kapınızı kapattıysanız, bugünlerde belki de hayatınızın aşkı ile karşılaşabiliriz. Aranızda kırgınlık olan bir arkadaşınızla aranızı düzeltmek, ona yeni bir şans vermek için harika bir zaman. Yaratıcılık alanında içinizdeki potansiyeli fark edebilirsiniz. Yeni bir hobiye başlayabilirsiniz.

profil
Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı
1.04.2022
Mayıs ayında burçları neler bekliyor?
  • 2 Mayıs saat 19.11’de Venüs, Koç burcunda seyrine başlıyor. Özellikle ilişkiler alanında Koç burcunun sembolize ettiği gibi hızlı, cesur kararlar alabiliriz. Dikkat etmemiz gereken nokta ise Venüs, Koç burcunda asalet olarak zararlı pozisyonda olduğundan, bazı konularda faydadan çok zarar verebilir. Bu dönemde hızlı aldığımız kararlardan pişman olabilir veya başladığımız bir ilişkiyi, çabucak sıkılarak bitirebiliriz. İlişkilerde daha çok çocuksu bir ruh halinde olup eğlenmek, birlikte vakit geçirmek daha önemli olabilir. Fevrilikten, daha sonradan pişman olacağımız sözler söylemekten uzak durmaya çalışalım. Çalışma alanımızda, ilişkilerimizde rekabet duygusu öne çıkabilir. Elde etmek istediğimiz konularda fazla hırslı olabiliriz. Maddi kazançlar konusunda riskli yatırımlardan uzak durmalıyız.
  • 5 Mayıs’ta saat 10.04’de Güneş, Uranüs ile kavuşumda olacak. Özellikle parlamak istediğimiz alanlarda beklenmedik ani gelişmeler, fırsatlar söz konusu olabilir. Patronumuzdan sürpriz bir terfi alabiliriz. Bugün içerisinde ani çıkışlar yapmamanızı, sakin kalmaya gayret etmenizi tavsiye ederim. Hayatımızı iyi yönde geliştirmek için radikal kararlar alabiliriz.
  • 11 Mayıs’ta saat 02:22’de Jüpiter, Koç burcunda seyrine başlıyor. Uzun zamandır gerçekleşmesini beklediğimiz, artık ümidimizi kestiğimiz konuların çözümlendiğini ve sonuçlandığını görebiliriz. Bu dönem kendimize olan güvenimiz artarken cesur girişimlerde bulunabilir, yeni karalar alabiliriz. Olaylara karşı abartılı tepkiler vermekten uzak durmaya çalışalım. Elde etmek, geliştirmek istediğimiz konularda risk almamaya, düşünmeden, fazla cesur kararlar vermemeye dikkat etmenizi tavsiye ederim.
  • 16 Mayıs’ta Akrep burcunun 25 derecesinde saat  07:14’de yılın ilk Ay tutulması gerçekleşecek. Tutulmalar değişimleri, sonlanmaları, bitişleri simgeler. Dolayısı ile bu dönemde uzun süredir almamız gereken inisiyatifi artık alabilir ve birçok konuda aydınlanma yaşayabiliriz. Satürn’ün de tutulmaya eşlik ettiği sert kontak ile özgürlük alanlarımız kısıtlanmış gibi hissedebiliriz. Tutulmaların etkileri birkaç gün önce başlar. Kendimizi baskı altında, içimiz sıkılıyor gibi hissedebiliriz. Yapmak istediğiniz girişimler ve almak istediğiniz kararlar için tutulmadan üç gün sonrasını beklemenizi tavsiye ederim. Birçok konuya, ilişkiye karşı bakış açımız değişerek aradığımız cevapları bulabiliriz. Sezgilerimiz ve hislerimize her zamankinden daha fazla kulak vermeliyiz. Birtakım gizli kalmış sırlar, konular ortaya çıkabilir ve bunlarla yüzleşmek canımızı sıkabilir. Bu dönemde ‘Bu ilişki benim için ne ifade ediyor, ben karşı tarafta ne kadarım?’ gibi soruları kendimize sorabiliriz. İlişkilerimizde krizli durumlar ortaya çıkabilir, yola birlikte devam edip etmeyeceğimiz konusunda birtakım kararlar alabiliriz. Özellikle hastanelerde, sağlık alanında yeni ilaç ve aşılarla ilgi gelişmeler, yeni vergi zamları, borsa, kripto paralar ile ilgili haberler duyabiliriz. Şiddetli hastalıklar, radyoaktif maddeler, toplu ölümler ile ilgili üzücü haberler duyabiliriz. Politik skandallar, mafya ilişkileri, gizli kalmış birtakım skandalların ifşa edildiğini de görebiliriz. Ayrıca bu tutulmaya eşlik eden Arrakis Sabit yıldızı ise kazalara, soyulma tehlikesi ve zehirlenmelere karşı bizleri uyarmakta.
  • 21 Mayıs’ta saat 04:23’de Güneş, İkizler burcunda seyrine başlıyor. İletişim becerileri yüksek, meraklı, araştırmacı İkizler burcu, iyi ki doğdunuz. Her türlü yazılı ve sözlü iletişimin önem kazanacağı bir döneme giriyoruz. Merakımızı cezbeden alanlarda bol bol araştırmalar yapabilir, fikirlerimizi sunabiliriz. Ayrıca önemli sunum ve çalışmalarımız için de oldukça uygun günler.
  • 23 Mayıs’ta saat 04.15’te Merkür’ün Boğa burcunda seyrine başlaması ile atacağımız adımlarda güven duygusu öne çıkıyor. Yapacağımız iş birlikleri ve projeleri son derece sakin ve sağlam temeller üzerine inşa edeceğiz. Sanatsal işlerimizi sunmak için de oldukça uygun bir dönem. Fikir ve önerilerimizi sunarken sabit fikirli olmaktan uzak durmaya çalışalım.
  • 25 Mayıs’ta saat 02:18’de Mars’ın yöneticisi olduğu Koç burcunda seyrine başlaması ile öncü olacağımız konuların daha çok etkisini hissedeceğiz. Bu dönem yapacağımız girişimlerde fazla cesur adımlar atmaktan uzak durmalıyız. Hakkımızı savunurken agresif bir tutumda olup haklıyken haksız yere düşmeyelim. Kriz anlarında mantığımız ile sağduyumuzu dinlemeye çalışalım.
  • 28 Mayıs’ta saat 17.46’da Venüs, yöneticisi olduğu Boğa burcunda seyrine başlıyor. Bu konum Venüs’ün etkilerini daha çok hissettirecek güçlü bir konumdur. Hayattan daha fazla keyif alırken, sanatsal etkinliklere katılabiliriz. İkili ilişkiler alanında istikrar, güven ve sadakat arayışı bizim için daha da önem taşıyabilir. Maddi kaynaklar ile ilgili gelişmeler ve yatırımlar için oldukça olumlu enerjiler söz konusu. Ayrıca toprak alım-satımı, gayrimenkul ile ilgili konular gündemimizde olabilir. Bu dönem mutfakta fazla vakit geçirebiliriz, canımız daha çok tatlı çekebilir, biraz da tembellik yapmak isteyebiliriz. Ayrıca güzellik, estetik ile ilgili müdahaleler için de oldukça uygun zamanlar.
  • 30 Mayıs’ta saat 14.30’da İkizler burcunda Yeni Ay gerçekleşiyor. Yenilikler ortaya koymak, yeni başlangıçlar yapmak bu fazın temalarıdır. Bu dönem iletişim şeklimiz her zamankinden önemli olacak. Kardeşlerimiz, akrabalarımız, yakın çevremiz ile ilgili konular gündemimizde olabilir. Ay ışığını yeni almaya başladığı, henüz gücünü kazanmadığı için önemli iş ve görüşmelerimizi Yeni Ay’dan üç gün sonrada Hilal fazında yapmamızda fayda olacaktır. Daha yapıcı ve iş birlikçi girişimlerde bulunmak için olumlu enerjiler söz konusu. Yeni insanlar tanıyabilir, yeni ortamlarda arkadaşlıklar edinebiliriz. Bu dönemde çevremizde bizi üzebilecek dedikodular duyabiliriz. Zihnimizi kaygılardan uzak tutmaya çalışalım.

1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu, 3 Mayıs’ta Venüs’ün Koç burcunda seyrine başlaması ile özellikle ilişkiler alanında cesur adımlar atabiliriz. Ani, sürpriz birlikteliklere başlamaya karar verebilir, ancak aynı hızda da ilişkiyi bitirmeye karar verebiliriz. Bizim için bu dönemde flört etmek ve iyi vakit geçirmek önem kazanabilir. Daha çok ilgimizi çeken sosyal alanlarda yeniliklerin peşinden koşmak ve birden fazla şeyle aynı anda ilgilenmek isteyebiliriz. Ancak alınacak kararlarda aceleci olup sabırsız bir tutumda sonuç beklememekte fayda var. 11 Mayıs’ta Jüpiter’in Koç burcunda seyrine başlaması ile büyütmek, geliştirmek istediğimiz alanlarda öncü roller üstlenebilir, farklı atılımlar gerçekleştirebiliriz. 16 Mayıs’ta Ay Tutulması ile öncelik vereceğimiz konularda, daha çok parlamak istediğimiz alanlarda, farklı fikir ve düşüncelerimizi ortaya koyarak atılımlar gerçekleştirebiliriz. Tutulma ile birlikte daha sağlam ve somut sonuçlar görmek isteyebiliriz. 29 Mayıs İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte kendimizi ifade edeceğimiz alanlarda parlayabiliriz, yeni fırsatlar kapımızı çalabilir. Özellikle kitap yayınlamak, yeni bir makale yazmak için oldukça destekleyici enerjiler söz konusu iken, sosyal medya üzerinden yeni bir girişim yaparak finansal anlamda olumlu dönüşler alabiliriz.


1 Mayıs’taki Venüs–Jüpiter kavuşumu ile hayatımızın aşkı ile tanışabiliriz. Gökyüzündeki bu iki iyicil etki ile mevcut ilişkimizi bir adım daha ciddiyete taşıyabilir ya da evlilik teklifi alabiliriz. 3 Mayıs’ta Venüs’ün Koç burcunda seyrine başlaması ile ruhsal olarak sevgi biçimini daha derinden ve daha yüksek deneyimleme arzusu içinde olabiliriz. Hislerimizi karşı tarafa daha cesur biçimde ifade edebiliriz. 16 Mayıs’taki Akrep burcu Ay Tutulması ile ilişkimizde, evliliğimizde birtakım gizli kalmış, üzeri kapatılmış konular gündeme gelebilir. Geçmişte kalan anlaşmazlıklar tekrar gündeme gelebilir, fikir ayrılıkları yaşayabiliriz. Akademik konularda, yurt dışı bağlantılarımızla ilgili somut adımlar atabiliriz. Yarım kalmış bir eğitimi tamamlama kararı alabiliriz. 28 Mayıs’ta Venüs’ün Boğa burcunda seyrine başlaması ile sevdiğimizle keyifli programlar yapabilir, sanatsal etkinliklere katılabiliriz. Estetik müdahaleler için de oldukça uygun zamanlar. 29 Mayıs’taki İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte kendimizi ifade ettiğimiz alanlarda daha somut veriler elde edebiliriz. Finansal alanlarda mücadele ettiğimiz konuların sonuçlarını alabiliriz, sürpriz gelişmeler söz konusu olabilir. Ani bir kararla yeni bir sektörde yatırımlar yapabiliriz.


1 Mayıs’taki Venüs–Jüpiter kavuşumu ile uzun süredir hayalini kurduğumuz kişi ile belki de iş ya da sosyal bir ortamda karşılaşabiliriz. Toplumsal alanlarda fayda sağlayacak işlerde, derneklerde gönüllülük yapabilir, yardıma muhtaç olanlara yardımcı olarak şifa enerjimizi çalıştırabiliriz. Jüpiter’in Koç burcunda seyrine başlaması ile mücadele ettiğimiz alanlarda, özellikle rekabet içerisinde olabilecek kişilere karşı dikkatli olmalıyız. Fazla hayale kapılıp iyimser olup gerçekleri gözden kaçırmamakta fayda var. 16 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile iş yerimizde iletişim kaynaklı birtakım anlaşmazlıklar, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Hizmet sektöründe yeni bir işe başlayabiliriz. Sağlık alanında mide, bağırsak, üreme organları rahatsızlıklarından şikayetçi olabiliriz. Bu dönem özellikle kafamıza bazı şeyleri fazlası ile takabiliriz. Değişkenlik gösteren fikirlerimiz olabilir. Sezgilerimize daha çok güvenmemiz gereken bir dönemdeyiz. 29 Mayıs’ta İkizler burcunda gerçekleşecek olan Yeni Ay ile birlikte ilişkimizde birtakım sorunları masaya yatırabilir, ortak kararlar alabilir, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Özellikle elektronik ve teknolojik alanlardaki gelişmelerden faydalanarak işimizde yeni yatırımlar yapabilir, bu alanlardan finansal gelir elde edebiliriz.


1 Mayıs’ta iki iyicil gezegen Venüs–Jüpiter kavuşumu ile akademik kariyer ve yurt dışı bağlantılı işlerde şanslı etkiler söz konusu. Toplumsal alanlarda çeşitli kurumlarda görev alabilir ve şifa enerjimizi çalıştırabiliriz. Jüpiter’in Koç burcunda seyrine başlaması ile özellikle kariyer alanında yabancılar ve yurt dışı kaynaklar ile iş birlikleri, yeni atılımlar yapabiliriz. Çıkacağımız seyahatlerde vize, pasaport işlemlerinde aksilik yaşamamak için belgelerimizin, eşyalarımızın tam olmasına dikkat etmeliyiz. 16 Mayıs’ta Akrep burcundaki Ay Tutulması ile çocuklarımızla ilgili sevindirici konu ve gelişmeler gündemimizde olabilir. Bu dönemde çocuklarımız ile eğlenceli programlar planlayabiliriz. İlgi duyduğumuz alanlarda yeni bir hobiye, kursa başlayabiliriz. Sevdiğimizle romantik programlar yapmak için de oldukça keyifli zamanlar. İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte uzun süredir hayalini kurduğumuz bir sektörde başlangıç yapmaya karar verebiliriz. Gelecek planlarını gerçekleştirmek, mücadele ettiğimiz alanlarda sonuçlar elde etmek için de son derece destekleyici enerjiler söz konusu.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile ortaklıklar, ilişkiler alanında uyumlu enerjiler yaşayacağımız başlangıçlar yapabiliriz. Ortaklıklardan, iş birliklerinden, miraslardan gelebilecek maddi kazanımlar söz konusu olabilir. Jüpiter’in Koç burcunda seyrine başlaması ile tamamlamak istediğimiz bir eğitimi gerçekleştirebiliriz, yabancı bir dil öğrenmeye karar verebiliriz. 16 Mayıs’ta Akrep burcundaki Ay Tutulması ile aile bireylerini ilgilendiren konularda geçmişten gelen sorunları çözüme ulaştırarak yeni başlangıçlar yapabiliriz. Bu dönem akışa teslim olmayı seçip dargın, küs olduğumuz kişileri affederek ruhumuzu şifalandırabiliriz. 29 Mayıs’ta İkizler burcundaki Yeni Ay ile çalışma alanımızda yeni arkadaşlıklarla sosyal çevremiz genişlerken patronumuz ile iletişimimiz kuvvetlenebilir. İş ve özel hayatımızda çok daha kalıcı ilişkiler kuracağımız başlangıçlar yapabiliriz.


1 Mayıs’ta Venüs – Jüpiter kavuşumu ile evliliğimizde huzur ve mutluluğu hissederken, eşimizle birlikte mücadelesini verdiğimiz alanlarda güzel dönüşümler yaşayabiliriz. Taşınmaya karar verebilir, yeni başlangıçlara şans verebiliriz.  11 Mayıs’ta Jüpiter’in Koç burcunda seyrine başlaması ile ortak gelirlerden, miras, nafaka gibi alanlardan maddi kazanımlar elde edebiliriz. İş alanında beklediğimiz terfiyi alabiliriz. Yaratıcılığımız artarken, bir kitap yazmaya karar verebilir, bir beste yapabiliriz. Sezgilerimizin ve hayal gücümüzün arttığı günlerdeyiz. Bu dönemde iş ortamımızda kendimizi baskı altında, özgürlüğümüz kısıtlanmış hissedebiliriz, iş yükümüz her zamankinden ağır gelebilir. İkizler burcunda gerçekleşen Yeni Ay ile kariyer alanında iletişimimiz güçlenirken, kendi işimizi kurmak isteyebilir, kadın figürlerden yardım alabiliriz. Bu dönem daha çok çalışabilir ve yeni başarılara imza atabiliriz.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile akışta kalmayı deneyerek ikili ilişkiler alanında karşı tarafa bir şans daha vermeye karar verebiliriz. Daha çok mantığımızla karar vermeliyiz, hayallere kapılıp gerçekleri görmezden gelmekten uzak durmakta fayda var. İlişkimizde geçmişten gelen sorunları konuşabilir, bir danışmana giderek yardım almayı deneyimleyebiliriz. Akrep burcundaki Ay Tutulması ile gelirlerimiz konusunda gel-gitler yaşayabiliriz. Bu dönemde harcamalarımız kazancımızdan daha fazla olabilir. İkizler Yeni Ay’ı ile akademik tez ve sunumlarımızda başarılar elde edebiliriz. Yurt dışı kaynaklı işlerde önemli iş birlikleri yapabiliriz.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile özellikle çocuklarımızla ilgili konularda güzel haberler alabiliriz. Sanatsal bir alana ilgi duyabilir, yeni bir hobiye başlayabiliriz. 16 Mayıs’ta Akrep burcundaki Ay Tutulması ile kendimizle ilgili konulara daha çok önem verebiliriz. Bu dönemde önce ben duygusu hakim olabilir. Bizler için birçok alanda değişim ve dönüşümün yaşanacağı bu süreçte önemli kararlar alabiliriz. İlişkilerimizde kontrolün daha çok bizde olmasını isteyebilir ve karşı tarafı zorlayabiliriz. Kuşku, kuruntular ve güven sorunları ilişkimizde problemler yaşamamıza neden olabilir. 29 Mayıs’ta İkizler Yeni Ay’ı ile ikili ilişkiler ve ortaklıklar alanında iletişim önem kazanırken geçmişten gelen birtakım sıkıntıları aşmak konusunda adımlar atabiliriz.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile ailemizle ilgili sürpriz gelişmeler yaşayabiliriz. Aileye yeni bir üye katılabilir. Mücadele ettiğimiz alanlarda emeklerimizin karşılığını alacağımız, özellikle kariyer alanında güzel gelişmeler bizi bekliyor. 16 Mayıs’ta Akrep burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile bizi zorlayan, yoran koşullardan uzaklaşarak hayatımızda radikal kararlar alabilir, yeni başlangıçlar yapabiliriz. Bu tutulma ile meditatif çalışmalar, nefes egzersizleri yapmak, dua etmek, iç dünyamızın sesine daha çok kulak vererek sezgilerimizi dinlemek ruhumuza iyi gelecektir. 29 Mayıs’ta İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte birçok alanda farkındalığımız artarken yenilenme enerjisini daha çok yaşamımıza kabul edebiliriz.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile kardeşler, akrabalar ve yakın çevrenizle ilgili geçmişe dayalı çözemediğimiz problem veya fikir ayrılıklarımızı bu süreçte çözüme kavuşturabiliriz. Kendimizi ruhen ve fiziken daha güçlü hissederken yakın çevremizin aracılığı ile tanışacağımız bir kişi ile birlikteliğe başlayabiliriz. 16 Mayıs’ta Akrep burcu Ay Tutulması ile sezgilerimiz artarken mesajcı rüyalar görebiliriz. Ancak fazla hayale kapılarak gerçekleri kaçırmamalıyız. Bu dönemde fazla kuşkucu ve alıngan olmaktan uzak durmaya dikkat etmeliyiz. 29 Mayıs’ta İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte yenilenme enerjisi yaşamımızda net kararlar almamıza vesile olurken hayatımıza kolay bir akış getirebilir. Bu dönemde finansal olarak giderlerimiz konusunda daha dikkatli olmakta fayda var.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile finansal alanda yeni yatırımlar ve birikimlere odaklanabilir, kredi başvurusu yapmayı planlıyorsak bu tarihleri tercih edebiliriz. Ancak emin olmadığımız yatırımlara karşı tedbirli ve temkinli olmamız gereken bir süreçteyiz. Bu dönemde yaşça olgun kişilere fikir danışabilir, desteklerini alabiliriz. Vergiler, miraslar, ödenekler ile ilgili konular daha çok gündemimizde olabilir. 16 Mayıs’ta Akrep burcu Ay Tutulması ile özellikle kariyer alanında uzun süredir hayalini kurduğumuz bir alanda girişimde bulunabilir, bu konu ile ilgili destek alabiliriz. 29 Mayıs İkizler Yeni Ay’ı ile birlikte aile, yuva konuları ön planda olurken, ilişkilerimizde iletişim ve denge önem kazanabilir. Hobilerimizden gelir elde edebilecek girişimler yapmak için de oldukça uygun bir dönemdeyiz.


1 Mayıs’ta Venüs–Jüpiter kavuşumu ile özellikle öncelikli motivasyon alanlarımızı belirleyerek daha çok farkındalıkla hayatımıza yön verebilmeyi deneyimleyeceğiz. Bu farkındalık, ilişkiler alanında da problemlerimize açıklık getirerek güçlenmemizi sağlarken, daha sağlam temelli adımlar atmamıza neden olacak. 16 Mayıs’ta Akrep burcu Ay Tutulması ile kardeşler, akrabalar, yakın çevre konularında yanlış anlaşılmalar nedeniyle beklenmedik birtakım problemler yaşayabiliriz. Bu süreçte ruhsal ve zihinsel olarak kendimizi baskı altında, özgürlüğümüz engellenmiş hissedebiliriz. 29 Mayıs’ta İkizler burcu Yeni Ay’ı ile yeni yatırımlar, gayrimenkul, toprak alım satımı gibi konular gündemimizde olabilir. Aile içerisinde geçmişte kalan birtakım konu ve sıkıntılar tekrar gündemimize gelirken, tepkilerimizde fevrilikten uzak durmaya özen göstermek bizim için faydalı olabilir.


Önceki ve Sonraki
Haberler