İYİ HİSSET - ASTROLOJİ

 Haftalık burç yorumları (31 Ekim - 6 Kasım)

Bu hafta eylem gezegenimiz Mars, retro sürecine başlıyor. Tehlikeli bir zaman yaşatacak. Pazartesi durağan, Salı itibariyle gerileme hareketi içinde olacak ve 14 Ocak 2023’e kadar sürecek bu. Tek başımıza olduğumuzu hissedeceğiz. Çevremizdekiler bize destek veriyormuş gibi görünse de her koyun kendi bacağından asılır misali herkes kendi başının çaresine bakıyormuş gibi görünecek

profil
Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı
31.10.2022
  Haftalık burç yorumları (31 Ekim - 6 Kasım)
  • Kendimizi belirli konularda yalnız hissedeceğiz. Milletin kendi derdine düştüğünü gözlemleyeceğiz. Retro süreci, ‘Boşuna mı emek sarf ediyorum?’ diye düşündürtecek. İçinde bulunduğunuz durumun nasıl sonuçlanacağını bilememek tedirgin edecek. İlişki, iş, sağlık gibi konuların sonuçlarına dair umutlarımızı yitirmemeliyiz.
  • Zorlukların üstesinden gelebilmek için yolun sonunu göremesek de ilerlemeye devam etmeliyiz. Oturup düşünmek sadece zaman kaybı yaratacak. Ama eylem içinde olmak, devam etmek; en azından sonuçların neler olabileceğine dair tahmin imkanımızı yükseltecek.
  • Unutmayın ki siz dahil kimse sonunu bilmiyor, düşünemiyor. Hani biri çıksa da bu işi söylese durumu yok, o nedenle kaygıyı bir kenara bırakmalıyız.

Sözcüklerinizin çarpıtıldığına tanıklık edeceksiniz. İletişim konularında problemlerle uğraşabilirsiniz. Yazılı, sözlü ifadeler, imzalarınız, düşünceleriniz yön değiştiriyor. Sizinle aynı şekilde düşünmeyen kişiler için çok fazla çaba sarf edebilirsiniz. İnsanları ikna etmek, onları bildiğiniz doğrulara doğru yöneltmek canınızı sıkabilir. Kısaca yolunuzun açılmasında engel olarak görülen şey, sabit fikirlilik. Yapmanız gereken, sakinliğinizi korumak olacak. Size sataşan insanlar, sizi yumuşak karnınızdan vurmaya çalışanlar olabilir. Kendinize şunu hatırlatmalısınız: Bir sonraki hamlede ne olacak? En iyi strateji, bu ortamlardan uzak durmak olacak.


Tarafsız olmayı deneyimliyorsunuz. Olaylara karşı yanlı tutum içinde olmamak sizin için önemli. İnsanlar sizi bir kanıt gibi kullanabilir. Sizinle aynı görüşte olmak için, sizi ikna etmek için çok çaba sarf edebilir. Diğer yandan insanların düşünceleri de üzerinizde baskı varmış gibi hissetmenize vesile olabilir. ‘Komşunun kızı şunu yaptı, ya sen?’ gibi konularla cebelleşebilirsiniz. Kendi fikirlerinizi önemsemelisiniz. Fikirlerin sizi üzmesine izin vermemelisiniz. İnsanlar yapamadıkları şeyleri başkalarını kınayarak, onları küçük düşürmeye çalışarak başarmaya uğraşırlar. Siz bunu zaten fark ediyorsunuz. Maddi konularda değişimler, iş anlaşmalarına açık olun.


Hızlı verilmiş kararlar, anlık değişimler bu dönemde canınızı sıkabilir. Popüler insanlarla sorunlar sizi bekliyor olabilir. Hiç hak etmediğini düşündüğünüz ama bir şekilde daha çok dinlenen, takip edilen insanlar canınızı sıkabilir. Hayatınıza hızlıca giren insanlar bilin ki aynı hızda çıkacaklar. Önemli olan yolda ne emek verildiği… Bu süreçte geçmişe dönmek güzel olabilir. Size sevildiğinizi, değerli olduğunuzu daha evvel hissettirmiş kişilerle yeniden vakit geçirmeye, sohbet etmeye alan açmak size iyi gelecek. Ama entrikalar içinde olmak, arkanızdan kuyunuzun kazılmasına müsaade etmek de sizin elinizde. Fren kontrolü yapın!


Derin bağlar, birinin ya da birilerinin etkisi altında kalmak bu dönem sizinle… İnsanları çok fazla idolleştirmiş, haddinden fazla değer vermiş, gözünüzde büyütmüş olabilirsiniz. Bu durum ister istemez, gerçekleri gördükçe canınızı acıtacak. ‘Aa ben bu işe, bu kişiye, bu olaya neden bu kadar değer vermişim!’ diyeceksiniz. Üçüncü kişiler nedeniyle bozulan, kopan dostluklarınızla yeniden bağ kurabilmek için de bir fırsat geliyor. Yine aynı şekilde ‘Düşmanımın düşmanı benim dostumdur’ diyeceğiniz ortamlar da geliyor. Seçimlerinizi doğru yapmalısınız. Birinin uşağı olmak, emri altında kalmak şu an için kendinizden en uzak tutmanız gereken konu; dikkatli olun.


Çevreniz değişiyor, sosyal yaşamınıza yeniden hareketlilik geliyor. Uzun süredir planladığınız eylemleri yeniden değerlendirebileceksiniz. Fakat pişmanlıklar size engel olabilir. Zamanı geriye döndürmenin imkanı yoktur ama yaşadıklarınızı nasıl hatırladığınız önemlidir. Onları siz kontrol edebilirsiniz. Kötü bir anı olarak kodlamak yerine o yaşananlardan ne dersler çıkardığınızı bilmek kurtarıcı olacaktır. Kendinizi doğru alanda ifade edebileceğiniz, rahatça düşüncelerinizi paylaşabileceğiniz zamanlar kazanacaksınız. Fakat bilgi kirliliğine fena halde takık olabilirsiniz. Toplumun düşünceleri sizin de düşünme biçiminizi bozacak. Yargılayıcı olmamak ve yaşam tarzınızda ufak değişiklikler yapmak iyi gelecektir.


Dünyaya faydalı olmak, kalıcı işler peşinde koşmak artık yeni hedefiniz haline geliyor. Maddi konularda çalışmasam da param aksın, değirmenim dönsün diye uğraşacaksınız. Ne tuhaf değil mi? Bir Başak asla çalışmadan duramaz ama belli ki tüm bu ekonomik zorluklar, sizin de B planı yapmanıza vesile oldu. Borçlar, ödenekler, miraslar, emlak, alım-satım gibi konularda yeni değerlendirmeler yapmanız gerekecek. Kendinize kariyer alanında yeni yollar açmalı ve yeni fırsatlar yaratmalısınız. Tüm bunlar retro Mars’ın sizin kariyer evinizdeki hakimiyeti ile şekillenecek. O nedenle tüm bu süreçte tecrübelerinizi (retro) kullanmanız gerekecek. Analiz sizin işiniz. Kendi fırsatlarınızı yaratın!


Yaşama bakış açınız değişiyor. Sanat, edebiyat, spor, gösteri, organizasyon gibi alanlara yöneliminiz artacak. Seyahatler konusunda engellere takılabilirsiniz. Planlarınızın belli bir kısmı havada kalabilir fakat tüm bunlara rağmen kendinize entelektüel zevkler edinebilirsiniz. O çok okumak istediğiniz yazarın kitapları bir anda sizinle olabilir. Ahlaki kurallara gereğinden fazla takılacaksınız. Etik değerler gözünüze daha çok çarpacak. İnsanların hiç de hak etmedikleri sahneleri almasına şahitlik edebilirsiniz. Fakat müdahale etmemelisiniz. İlerleyen dönemlerde, özellikle Güneş’in Kova burcuna gireceği zamanlarda tüm bu durumun lehinize döndüğünü gözlemleyeceksiniz. Doğru bildiğinizden şaşmayın!


Kimin dost, kimin düşman olduğunu gözlemleyeceğiniz bir süreç sizi bekliyor. Arkadaşlık ilişkileriniz değişecek. Bağlı olduğunuz gruplar, aktiviteler ve sosyal alanlarınızda değişimler söz konusu. Hiç olmaz dediğiniz ilişkilerin bir anda çatırdadığına şahitlik edebilirsiniz. Bu dönemde başrol sizde değil, çevrenizdeki kişilerde olacak. Size yatıya gelen, sorunlarına destek olmanızı isteyen kişilerle vakit geçirmek durumunda kalabilirsiniz. Retro Mars, ödenmemiş vefa borçlarınızı da karşılamak için iyi bir fırsat sunacak. Ya da kadir kıymet bilmeyen kişilerin borçlarını bu sefer size ödemeleri için de güzel fırsatları olacak. Maddi konularda da yeni düzenlemeler yapabilirsiniz. Hediyeleşmek bu dönem sizi mutlu hissettirecek.


Zihinsel bir yorgunluk hissedebilirsiniz. Enerjinizi gereğinden fazla başkalarıyla paylaşma durumu hissedeceksiniz. Mars’ın retro transiti yükseleninize karşıtlık yapacak. Özgüveninizi toparlamakta güçlük çekebilirsiniz. Sizi durduran, motivasyonunuzu engelleyen düşüncelere karşı hazırlıklı olun. Adımlarınız engellenebilir ama bu sayede daha çok özgüven toplayacaksınız. Durmuş olsanız bile çevrenizde olup bitenleri gözleyerek yine ilerliyorsunuz. Bir şey yapamamak, katılımcı olamamak canınızı sıkabilir ama çıkış yolunuz, olan biteni iyice gözlemlemek olacak. Bu sayede sizin için neyin doğru neyin yanlış olduğunun idrakinde olacaksınız. Maddi konuların kötü gittiğini düşünseniz de bu süreç sizi şaşırtabilir. 


Aile bağlarında güçlenme sizi bekliyor. Dostluklar, yakın arkadaşlar konusunda desteklere açık olacaksınız. Bu dönem aşırılıklar size yük gibi gelecek. Hani tüm gereksiz eşyaları topladığınız o odanın kapısını kilitli bırakmak gibi. Odayı temizleyip işlevsel hale getirmek sizin elinizde. Fazlalıkları atmak size iyi gelecek. Ruhsal anlamda da fazlalıklardan kurtulmanız gerekecek. Yazmak bu dönem en iyi çözüm olabilir. Sabır, disiplin, rutin sorumluluklar alanında eylemlerinizi kontrol etmelisiniz. Ertelediğiniz diyet, beslenme gibi konuları da öne çıkartmak için bir fırsatınız var. Başkalarının gözünde değil, kendinizin gözünde saygınlığınızı artırmak için bu dönemi değerlendirin. 


Fikir ayrılıkları ve tartışmalar ilişkilerinizde yön değiştirmenize vesile olabilir. Duygu dünyanızda soğuk, nemrut gibi görünmek yüzünden suçlanabilirsiniz. Olaylara karşı aşırı heyecanlanamıyor, duygusuz ve kayıtsız kalıyor olabilirsiniz. Bu durum karşınıza inatlaşmaları çıkaracak ve çevrenizde kabullenici olmayan tavırları gözleyeceksiniz. Daha stratejik hamleler yapmanız gerekecek. Kaygılarınızdan arındığınız an geleceğinize daha parlak bakabileceksiniz. Bilin ki şu an sizi heyecanlandırmayan tüm olaylar aslında önceki yaşadıklarınız nedeniyle içinizde taşıdığınız kaygılardan ileri geliyor. Bu durumu değiştirecek tek kişi sizsiniz. Saç, stil, kıyafet gibi konularda kendinizi yenileyin!


Ev içinde hareketlenme geliyor. Evinizin bakım, onarım, tamirat gibi işleri ön plana çıkacak. Bu dönem evden uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Kalabalıklar içinden uzaklaşmak, kendi başınızı dinlemek için daha çok çaba sarf etmeniz gerekebilir. Aslında yaşam alanınızın kontrolünü elinize almak istediğiniz bir süreçtesiniz. Kendinize ait kararları almak isteğindesiniz. Bunu başaramamak, kısaca önünüzü görememek can sıkıcı olacak. Şubat ayına kadar istikrarı yakalamak için çaba göstermeniz gerekiyor. Hukuki alanlarda düzenlemeler, akademik ya da eğitim alanında fırsatlarınız olacak. Değerlendirmek için belirli seçimler yapmanız gerekecek. İki seçenek arasında kalmak gibi düşünebilirsiniz. Kendinize güvenin! 


Önceki ve Sonraki
Haberler