İYİ HİSSET - ASTROLOJİ

2020 tarihin dönüm noktası mı?

2020 yılı neden bu kadar özel, içinde bulunduğumuz süreç geçici mi? Korona günlerini atlattıktan sonra eski hayatlarımıza geri dönebilecek miyiz? Kafanızda sayısız soru olduğunu biliyorum, astrolojik olarak bu yılın neden bu kadar eşsiz ve nadir olduğunu, neden tam anlamıyla bir dönüm noktası olduğunu çok fazla astroloji terimi kullanmamaya çalışarak fakat sonuçta gezegen döngülerinin adlarını da es geçmeden sizler için yorumlayacağım.

profil
Serap Baytok
18.04.2020
2020 tarihin dönüm noktası mı?

Bu sene nadir gerçekleşen gökyüzü birleşmelerinin aynı yıla tesadüf ettiği çok istisnai bir yıl olarak tarihe geçecek. 2020 yılında yaşadığımız önemli pozisyonlardan birisi 12 Ocak'ta yaşadığımız Satürn ile Plüton gezegeninin kavuşmasıydı. Plüton, yıkımı ve köklü dönüşümleri gösterirken, Satürn; sistemi, yönetimi, düzenli yapılanmaları gösterir. 32-38 yıl aralığında bir araya gelen bu iki gezegen her zaman sistemleri yıkıp, yenilerinin inşasını başlatmıştır. Çürümüş sistemler bu kavuşumdan daima nasibini almış ve yıkılmıştır. Son yüzyılda bu iki gezegen ilk olarak 1914 yılında I.  Dünya Savaşı döneminde kavuşmuş, savaş sonrasında dünya düzeni ve güçler dengesi tamamıyla değişmiştir. Daha sonra 1947 yılında kavuşan Satürn-Plüton II. Dünya Savaşı sonrasında kurulan dünya düzenin altyapısını kurmuştur. Bir sonraki kavuşum 1982 yılında oluşmuş ve patlak veren ikinci petrol krizinin doruğunda küresel finansal piyasaların içinde bulunduğumuz temelleri atılmıştır.  Bunlarla birlikte Sovyetler Birliği’nin dağılması gibi gelişmeler dâhil dünyanın siyasi düzeni yeniden yapılanmıştır. Bu iki gezegen bu sene 12 Ocak’ta kavuştular ve dünya tekrar yapılanmak üzere bir süreçten geçmeye başladı, buna bu sefer silahlarla savaş değil virüslerle savaş sebep oldu.


2020 yılında yaşanan bir diğer sıra dışı kavuşum ise Jüpiter ile Plüton’a ait.  Dönüşüm gezegeni Plüton’a bu sefer, inançları, etiği, felsefeyi ve ruhsal süreçleri yöneten Jüpiter kavuşuyor. Jüpiter aynı zamanda büyümeyi gösterir. Maddi ve manevi olarak dönüşerek büyüyeceğimiz bir yıl olduğunu göstermektedir. Bu iki gezegen retro hareketlerden dolayı 5 Nisan’da, 30 Haziran’da ve 13 Kasım’da olmak üzere 3 kere bir araya gelecek. Manevi olarak büyüyüp dönüşeceğimiz, ne doğru ne yanlıştır deneyimleyerek, inanç ve etik olarak olgunlaşacağımız zamanları göstermektedir.

Mutlaka okuyun: Nisan ayında burçları neler bekliyor?


Bu yılın bir başka önemli kavuşumu ise Satürn ile Jüpiter’e ait. Bu gezegenler 20 yılda bir birleşip önemli siyasi ve politik olaylara sebep olurken tarihi yazıyor ve politik gelişmeler tetikliyorlar. Bu kavuşum ayrıca 200 yıllık yeni bir döngüyü başlatıyor ve 200 yıldır toprak elementinde devam eden kavuşumlarını ilk defa hava elementinde gerçekleştiriyorlar. Hava elementi bilgiyi anlatan bir element olduğundan, önümüzdeki 200 yıllık bilgi çağının da temellerinin de bu yıl atıldığını gösteriyorlar.


Bu sene bir salgın vasıtasıyla hayatlarımızın kısıtlandığını, kayıplar yaşayacağımızı söyleyebiliriz. Büyük resme baktığımızda 2020 yılı, 12, 20,32 ve 200 yıllık önemli döngülerin hepsinin denk geldiği çağ atlatıcı, sistemi kökünden değiştirecek mihenk taşı niteliğinde bir yıldır. Bu süreçte hayatlarımızda ve dünya düzenimizde yozlaşmış, geçerliliğini yitirmiş olan bütün sistemlerden arınacak önümüzdeki yüksek çağa uyumlu hale gelecek ve dünya insanı olacağız. Hastalık geçince belki tekrar sokaklara çıkacağız fakat eski hayatlarımıza geri dönemeyeceğiz, bu hale gelmemize sebep olan eski hayat alışkanlıklarımız değişmiş olacak ya da artık bu alışkanlıklar toplumda yer bulmamıza izin vermeyecekler. Tarih tekerrürden ibarettir, gökyüzü tekrar aynı noktaları tetiklediğinde sistem çarkları da çalışmaya başlar. Bu süreçte hepinize sağlık, değişime direnen bünyelerinize cesaret ve harika bir gün diliyorum. Sevgiyle kalın :) 
 


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog