GÜZELLİK - CİLT BAKIMI

2023’te revaçta olacak iki yeni güzellik trendi

2023 yılına yeni girdiğimiz şu günlerde, hepimiz kendimiz için yepyeni planlar yapıyoruz. Yeni dilekler, yeni ritüeller ve yeni kararlar... Tabii kendimizi, cildimizi, güzelliğimizi dinç ve genç tutmak da hedeflerimiz ve dileklerimiz arasında. Esra Sayın; bu konuda size yardımcı olması için 2023 yılında yardımınıza koşacak iki yeni cilt trendini yazdı

2023’te revaçta olacak iki yeni güzellik trendi

Skin Cycling son dönemde duymaya başladığımız bir cilt bakım ritüeli… Özellikle Tiktok ve Instagram’da sıkça duyduğumuz bir terim bu. ABD'li dermatolog Doktor Whitneybowe 'un programı olan #skincycling şu sıralar TikTok ve Instagram'da çok meşhur. Bu yöntem ile cilt bakım rutininizdeki farklılığı yakından görebiliyorsunuz. Nasıl mı? Skin Cycling, özünde dört farklı uygulamayı baz alan bir cilt bakım rutini. Cilt bariyerinin aşınıp pul pul dökülmesi, cilt kızarıklıkları veya cilt bariyerlerinin zayıflığını önlemek için yapılan Skin Cycling sistemi, cildinizi iyileştirmenize yardımcı oluyor. Unutmadan, bu yeni uygulamayı sadece akşamları yapmanız gerekli. Uygulama ise şöyle:

  • İlk gece cildinizi temizleyin ve peeling yapın. Peeling yaparken ürünün içeriğinde yer alan tanelerin cildinize zarar vermeyeceğinden emin olun. Ve ardından da rutininiz olan nemlendiricinizi uygulayın.
  • İkinci gece yine aynı rutinleri yapmanın yanı sıra cildinize peeling yerine retinol ya da retinoid uygulamalısınız.
  • Üçüncü ve dördüncü gece ise cildinizi tamamen nemlendirmeye ve onarmaya odaklanmalısınız. Temizleyici, ardından hyaluronik asit serumu ve nemlendirici yeterli olacaktır.
  • Ve son gece ise yeniden en başa dönerek bu döngüyü devam ettirmelisiniz. Hamile ve emziren anneler dışında her cilt tipi bu yöntemden yararlanabilir.

Son zamanlarda bir hayli ön plana çıkan Tamanu fındığı ve yağını bundan sonra da sıkça duyacağız. Güney Pasifik'te bulunan Tamanu fındık ağacının tohumlarından elde edilen Tamanu yağı, yüzyıllardır tedavi amaçlı kullanılıyor. Cildi nemlendirmeye yardımcı olan yağ asitleri açısından oldukça etkili olan Tamanu yağı, cildin doğal bariyerini güçlendirme ve cilt yenileme özelliği ile birlikte bu yıla damgasını vuracağa benziyor.

Yaşlanma ve kırışıklık karşıtı ürünlerin bazılarının içeriğinde yer alan Tamanu yağı, serbest radikallerin zararlarına karşı savaşan antioksidanlardan oluşuyor. Konu elbette sadece bu fındık yağı değil. Son zamanlarda endemik bitkilerle içerikler hazırlayan birçok marka, yepyeni bitkilerden ya da meyvelerden de içerik üretiyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler