EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

30 Eylül vizyon filmleri

Her cuma olduğu gibi bu cuma da birbirinden farklı türde yerli ve yabancı filmler vizyona giriyor. Komediden bilim kurguya, dramdan animasyona, gerilimden korkuya önemli yapımların vizyonda olacağı bu hafta, sinemaseverler farklı dünyaların kapılarını aralayacak

30 Eylül vizyon filmleri

‘Kim Bu Aile?’, hayatının değişmesine neden olan çetenin peşine düşen Adem ve ailesinin hikayesini anlatıyor. Adem Haberdar’in hayatı, önemli bir operasyonda başarısız olunca emniyetten ayrılmak zorunda kalmasıyla bambaşka bir hal alır. İşinden ayrılmasına neden olan çetenin peşine düşen Adem, çeteyi takip edebilmek için bir tavukçu restoranını devralmak zorunda kalır. Ancak Adem, beklenmedik bir şekilde çok başarılı olur. Bu süreçte Adem’e en büyük destek ailesinden gelir.


Suriye’nin El Bab bölgesinde düzenlenen özel bir operasyon sırasında üç kişilik bir Türk Özel Kuvvetler Timi şehit düşer. Teröristler, şehitlerin cenazelerini ele geçirmeyi planlar. Ancak Türkiye ne olursa olsun şehitlerini geride bırakmamakta kararlıdır. Bu amaçla Binbaşı Tuna Alkan ve üç askeri, şehitleri vatana geri getirmekle görevlendirilir. Bu sırada Suriye'de pek çok terör örgütü ya da farklı ülke çıkar çatışması halindedir. Türk Silahlı Kuvvetleri, görevli askerlere belirli bir noktaya kadar destek olur. Ne olursa olsun üç şehidin cenazesi vatanlarına geri getirilmelidir.


30'larda geçen ‘Amsterdam’, tanık oldukları cinayetin zanlısı haline gelen ve Amerikan tarihindeki en çirkin entrikalardan birini ortaya çıkaran üç arkadaşı takip ediyor. Birinci Dünya Savaşı sırasında asker olan Burt Berendsen, Harold Woodman ve hemşire Valerie Voze’un yolu, askeri bir hastanede kesişir ve kısa sürede yakın arkadaş olurlar. Onların hayatı, bir cinayete tanık olmalarıyla bambaşka bir hal alır. Tanık oldukları cinayetin şüphelisi olarak görülen Burt, Harold ve Valerie, kendilerini korumak için davayı araştırmaya karar verir. Gerçeği ararken, Amerika tarihini sonsuza dek değiştirebilecek büyük bir gizemi ortaya çıkarırlar.


Savaşı Çağlar boyunca, uzaylılar mahkumlarını insanların beyinlerine hapsettiler. 2022 yılında ‘Gardiyan’, insan beynine hapsedilen mahkumların kaçmasını engellemek için zamanın kapısını açar. Bu sırada 600 yıl önceki geçmişte Şimşek Atan Kız ile Kutsal Bıçak’ı bulana para ödülü verilecektir ve sakar bir keşiş olan Muruk, onları herkesten önce bulmak için harekete geçer. Muruk, Şimşek Atan Kız ile Kutsal Bıçak’ı ararken, nehirde bir uzay gemisi bulur ve bu durum bambaşka şoke edici gerçeklerin ortaya çıkmasına neden olur.


‘Efsane Takım: Bilim Kahramanları’, Türkiye'nin ilk yerli süper kahraman animasyon filmi. Geliştirdiği bir biyolojik silahla doğadaki oksijen dengesini bozarak dünyayı tehlikeye sürüklemek isteyen Sutung, öncelikle Türkiye’de bulunan Beydağları, Kaçkar Dağları ve Kaz Dağları’ndaki ormanlara saldırır. Sutung’un dünyayı imha planı hızla ilerlerken bu korkunç haber, dünyayı felaketlerden kurtarmak ve korumak için kurulan Gizli Görevler Merkezi’ne ulaşmıştır. Merkezin yöneticisi Şef Ahmet, bu felaketten kurtulma planında, tarihteki önemli bilim insanlarından esinlenerek yetiştirilen Efsane Takım’ı görevlendirecektir. Efsane Takım; Hezârfen, Cezeri, Hayyan ve Lagari'den oluşmaktadır.


‘İçimdeki Varlık’, kampa giden bir grup arkadaşın başlarına gelenleri anlatıyor. Bir grup arkadaş, kampa gitmeye karar verir. Başlarda her şey yolundadır. Kamp alanını gezmeye başlayan gençler, bir mağara keşfeder. Gençler, çok geçmeden keşfettikleri bu mağarada mahsur kalır.


‘Yasaklı Köy’, gittikleri köyün cinlerin etkisi altında olduğunu öğrenen Gaffar ve ailesinin yaşadığı olayları anlatıyor. Oğlunun evlenmesini isteyen ve bu yüzden bir gelin adayı arayan bir anne, istemediği için büyü ile büyük oğlundan ayırdığı eski gelini Nara’nın önerdiği bir kızı görmeye karar verir. Onun bu öneriyi kabul edebilmesinin nedeni, Nara’nın da büyü ile onları kontrol etmesidir. Kendisine önerilen genç kızı görmeye dayısı Mehmet, anneannesi Melahat ve annesi Fidan ile birlikte giden Gaffar, köye girdikleri an kendilerini beklenmedik, tuhaf olayların içinde bulur.


Önceki ve Sonraki
Haberler