EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

İyi hissettiren 5 film

Mert Uzbay aşk, arkadaşlık ve aile üzerine moral veren, enerjimizi yükselten 5 filmi bir araya getirdi...

profil
Mert Uzbay
28.03.2021
İyi hissettiren 5 film

Yönetmen: Chris Colombus

Oyuncular: Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan

IMDb: 7,0

Eşinden ayrılmış olan Daniel Hillard (Robin Williams) çocuklarıyla daha fazla vakit geçirebilmek için dahiyane bir fikir bulur. Eski eşinin evde bir bakıcıya ihtiyacı olduğunu öğrenince hemen kolları sıvar. Makyajı, peruğu ve kıyafetiyle kendini işine adamış bir dadıya dönüşen Daniel’ın eğlenceli ve dokunaklı hikayesi kesinlikle izlenmeyi hak ediyor. 


Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Tom Hanks, Robin Wright, Gary Sinise

IMDb: 8,8

Defalarca izlense bile seyrine doyum olmayan Forrest Gump’ta, Kennedy ve Johnson’ın başkanlıklarından Vietnam Savaşı’na, Vietnam Savaşı’ndan Watergate skandalına kadar bir dizi tarihi olayı 75 IQ’ya sahip ve tek arzusu çocukluk aşkıyla bir araya gelmek olan Alabamalı bir adamın perspektifinden izliyorsunuz. 1994 yılında 13 dalda Oscar’a aday gösterilen film bunların 6’sına layık görülürken, Tom Hanks’e En İyi Erkek Oyuncu dalında Oscar kazandırmıştı.
 


Yönetmen: Peyton Reed

Oyuncular: Ewan McGregor, Renée Zellweger, David Hyde Pierce

IMDb: 6,3

Çıkardığı feminist romanlarla kadınların gözünde adeta bir kahraman olan Barbara Novak (Renée Zellweger) kendi döneminin en çok ilgi gören yazarlarından biridir. Novak birilerine aşık olup kısa sürede ‘köle’ haline gelmeye şiddetle karşı çıkarken, erkeklerle olan ilişkinin de yalnızca seksten ibaret olmasını savunmaktadır. Tam bu sırada karşısına yakışıklı gazeteci Catcher Block (Ewan McGregor) çıkar. Block, Novak’ın takıntılarını öğrendiği anda Novak’ı baştan çıkarmak için elinden geleni yapmaya karar verir. 
 


Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Ewan McGregor, Albert Finney, Jessica Lange 

IMDb: 8,0

Daniel Wallace’ın kitabından uyarlanan film babası ölüm döşeğinde olduğu için aile evine dönen William Bloom’un hikayesini masalsı bir şekilde anlatıyor. Gezgin bir satıcı olan babasını yakından tanımak için babasının gençliğine dair öyküleri toplayan William zaman geçtikçe babasının zaaflar ve zaferlerle dolu portresini ortaya çıkaracaktır. 


Yönetmen: Lee Daniels

Oyuncular: Gabourey Sidibe, Mo'Nique, Paula Patton

IMDb: 7,3

Hayatın umutla bakılması gereken bir hediye olduğu düşüncesini odağına alan film Amerika’daki aile içi şiddet mağduru Precious’un hikayesini anlatıyor. Aşırı kilosundan dolayı içine kapanık bir genç kız olan Precious bu durumu kabullenerek bir çıkış noktası aramaya koyulur. Yaşadığı sorunlardan hayal dünyasında gezintiye çıkarak kurtulmaya çalışan Precious’un hikayesi kesinlikle izlenmeyi hak eden bir yapım. 

Bonus: 78. Altın Küre'den ödülle dönen 5 film


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog