EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

5 online tiyatro önerisi

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde bir kez daha perdeler kapalı... Online olarak erişebileceğiniz 4 güncel oyun ile Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutluyoruz...

profil
BT Ekip
27.03.2021
5 online tiyatro önerisi

DasDas oyuncuları ile DasDas Akademi’nin yetenekli oyuncu adayları bu sene 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde tiyatroseverlerle buluşturacakları okuma tiyatrosu için bir araya geldiler. Haldun Taner’in ünlü eseri ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ oyununu okuyan oyuncular Ceren Boz, Evren Bingöl, Mert Fırat, Özgün Aydın, Pervin Bağdat, Sabahattin Yakut, Selen Uçer ve Volkan Yosunlu’ya Erdi Güçlü, Hande Özkurt,  Kadir Burak Baydar, Onur Tanyeri ve Sinan Gülşen eşlik ediyor.

Oyun, Türkiye Tiyatrosu’nun tarihini özetler nitelikte olup bir tiyatronun ayakta kalabilmek için verdiği mücadeleyi gözler önüne sererken 27 Mart Tiyatro Günü’nü de daha anlamlı kılacak. Haldun Taner imzalı, Özgün Aydın’ın dramaturjisini üstlendiği ‘Sersem Kocanın Kurnaz Karısı’ okuma tiyatrosu 27 Mart günü DasDas’ın YouTube kanalından tüm tiyatroseverler tarafından izlenebilecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Gününü ücretsiz yayınlayacağı 2 güncel oyunun gösterimiyle kutluyor.
 

İBB Şehir Tiyatroları Youtube hesabında Dersu Yavuz Altun’un yazıp yönettiği “Benim Güzel Pabuçlarım” saat 15:00’te, Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği “Melek” saat 20:30’da seyirciyle buluşacak.

Saat 19:00’da yayınlanacak “Sahnenin Gizli Kahramanları” isimli söyleşimizin yeni konuğu Aksesuarcı Cengiz Önay olacak.

Şehir Tiyatroları, salgın döneminde seyircisi için hazırladığı zengin içeriği farklı etkinliklerle çeşitlendiriyor.  Bu anlamda, tiyatro seyircisinin aklında kalan, unutamadığı ve etkilendiği tiratları yeniden duyacağız. Usta yönetmenlerimizin ve oyuncularımızın yorum ve performansıyla hayat bulacak olan bu tiratlar sayesinde, kendimizi bir an, tiyatro sahnesinde, bir oyunun içinde hayal edebiliriz.

 


Antalya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları (AŞT) 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde online olarak seyircisiyle buluşacak. AŞT, sahneleyeceği 'Kunduracı Doktor' oyunu ile Türkiye Prömiyerini yapacak. Oyun 27 Mart Cumartesi saat 20.00'da ABB TV ile Kanal V'de canlı olarak yayınlanacak.

Duşan Kovaçeviç'in kaleme aldığı tek perdelik 'Kunduracı Doktor' isimli oyunda geçmişte başarılı bir doktor olan ama hayatı hayal kırıklıklarıyla dolu Nikola Kos ve ailesinin Belgrad'ın yer altı dünyasında yer alan kişilerle hayatlarının kesişmesi sonucu gelişen olaylar anlatılıyor. Oyunun yönetmenliğini ise AŞT'nin başarılı oyuncusu Baran Şükrü Babacan yapıyor. Oyun, 27 Mart Cumartesi günü saat 20.00'de ABB TV ile Kanal V'de canlı olarak yayınlanacak.


İş Sanat’ın Provadan İzle başlıklı serisi William Shakespeare’in “Fırtına” eseri ile devam ediyor. Yazarın iktidar, hırs, özgürlük ve vicdan temalarını işlediği Fırtına oyununun tamamı bir okuma provası düzeninde seyircilere sunulacak. Moda Sahnesi oyuncularının yorumuyla “Fırtına”, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde İş Sanat’ın YouTube kanalında ve internet sitesinde izleyiciyle buluşacak ve ilk gösterim tarihinden itibaren sezon boyunca izlenebilecek.

Kemal Aydoğan yönetmenliğindeki oyunda, Hüseyin Avni Danyal, Cenk Dost Verdi, Mürsel Yaylalı, Gürsu Gür, Zeynep Tuğçe Bayat, Selen Şeşen, Münircan Cindoruk, Yaşar Bayram Gül, İnanç Koçak, Kaan Songün, Ertürk Erkek ve Deniz Elmas yer alıyor. 

Bonus: Yurt dışından 5 online tiyatro önerisi


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog