YAŞAM - HABER

İngiltere Kralı III Charles’a kanser teşhisi konduğu açıklandı

Geçtiğimiz günlerde prostat büyümesi nedeniyle ameliyat olan İngiltere Kralı III Charles’a, yapılan tetkikler sonucu kanser teşhisi konduğu açıklandı. Buckhingam Sarayı yaptığı açıklamada, doktorların krala halka açık görevlerini ertelemesi tavsiyesinde bulunduğunu belirtti ama kanserin türü hakkında bir bilgilendirme yapmadı

profil
BT Ekip
5.02.2024
İngiltere Kralı III Charles’a kanser teşhisi konduğu açıklandı

İngiltere Kralı III Charles'a iyi huylu prostat büyümesi nedeniyle yapılan ameliyatın ardından kanser teşhisi konulduğu açıklandı.

Buckingham Sarayı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kral'ın iyi huylu prostat büyümesine yönelik son hastane prosedürü sırasında ayrı bir endişe konusu fark edildi. Daha sonraki teşhis testleri bir tür kanser tespit etti.”

Açıklama şöyle devam etti: "Majesteleri için bugün düzenli bir tedavi programı başlatıldı ve bu süre zarfında doktorlar kendisine halka açık görevleri ertelemesi tavsiyesinde bulundu. Bu dönem boyunca Majesteleri her zamanki gibi devlet işlerini ve resmi evrak işlerini üstlenmeye devam edecek. Kral tedavisi konusunda son derece olumlu ve mümkün olan en kısa sürede tam kamu görevine dönmeyi sabırsızlıkla bekliyor. Majesteleri, spekülasyonları önlemek ve dünya çapında kanserden etkilenen herkesin kamuoyunun bilgisine yardımcı olması umuduyla teşhisini paylaşmayı seçti."

Açıklamada, 75 yaşındaki İngiliz kralının ‘geçirdiği hastane süreci boyunca mümkün olan en hızlı müdahale için sağlık ekibine minnettar olduğu’ belirtildi.

Yetkililer, Kral Charles'ta hangi kanser türünün teşhis edildiğini ise açıklamadı.

Annesi Kraliçe II. Elizabeth'in Eylül 2022'de 96 yaşında ölümünün ardından Mayıs 2023'te tahta çıkan Kral Charles, geçtiğimiz ay, genişleyen prostatının tedavisi için ameliyat olmuş ve ardından hastanede bir hafta geçirmişti.

Kralın sağlık sorunlarıyla ilgili haber, gelini Kate Middleton'ın planlı karın ameliyatı geçirdiğinin duyurulmasından birkaç saat sonra gelmişti. Galler Prensesi adına yapılan açıklamada, "Ameliyat başarılı oldu ve iyileşmesine devam etmek için eve dönmeden önce 10-14 gün hastanede kalması bekleniyor" denilmişti.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler