YAŞAM - YEME - İÇME

Kabak sandal nasıl yapılır?

Hem doyurucu hem de hafif bir yaz yemeği arayanlar için Ceren Demirel pratik bir tarif paylaştı...

profil
Ceren Demirel
5.06.2021
Kabak sandal nasıl yapılır?

•    4 adet orta boy kabak
•    250 gr kıyma
•    1 orta boy domates
•    1 orta boy soğan
•    2 kaşık zeytinyağı

Üzeri için; rendelenmiş kaşar


• Kabakları boylamasına 2’ye kesin ve kabakların içini bir kaşık yardımıyla çıkartın.
• Her tarafını yağladığınız kabakları fırın tepsisine dizip 160C’de 20 dakika kadar pişirin.
• O sırada soğanları yemeklik doğrayın ve kıymayla beraber kavurun. Dilerseniz çıkardığınız kabak içlerini de ilave edebilirsiniz.  Sonlara doğru da küp küp doğranmış domatesi ilave edin. 2-3 dakika daha pişirin.
• Fırında yumuşayan kabakları çıkartıp içlerini kıymalı harçla doldurun. Üzerine rende kaşar serpip fırına verin.
• 180C’de 8-10 dakika güzelce eriyip kızarsın. Sıcak  sıcak servis edin. Afiyet olsun...

Bonus: Ev yapımı patlıcan kebap tarifi
 


Önceki ve Sonraki
Haberler