YAŞAM - YEME - İÇME

Çıtır yulaf tarifi

Glüten içermeyen ve tok tutan bir tahıl olan yulaf ile lezzetli diyet tarifler hazırlayabilirsiniz. Uz. Dyt. N. Sinem Türkmen pratik bir tarif paylaştı...

profil
BT Ekip
22.08.2021
Çıtır yulaf tarifi
  • 1 bardak ceviz/badem/fındık ( isteğe göre)
  • 2 bardak yulaf ezmesi
  • 2 adet olgunlaşmış büyük muz (püre halinde)
  • 1 bardak kuru meyve 
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tarçın

Fırını önceden 150 derecede ısıtın ve bir fırın tepsisine yağlı kâğıt yerleştirin. Büyük bir kapta tüm malzemeleri (kuru meyveler hariç) iyice karıştırın. Malzemeleri tepsiye yayıp fırına verin. Her 10 dakikada bir tepsiyi çıkarıp malzemeleri karıştırın. Toplam 30 dakika yulaflar kızarana kadar pişirin. En son kuru meyveleri de ekleyip karışımı soğumaya bırakın. Soğudukça kıtırlaşacaktır. Kahvaltınızda veya ara öğünlerinizde 1 dilim ekmek yerine 3 yemek kaşığı çıtır yulafı, 1 kâse süt veya yoğurt ile tüketebilirsiniz. 

Bonus: Yulaflı ve elmalı crumble nasıl yapılır?

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog