YAŞAM - YEME - İÇME

Balkanlardan bademli nişasta helvası

Balkanlardan bademli nişasta helvasını daha önce denemiş miydiniz? Az malzemeyle koca bir tepsi yapabileceğiniz bu tatlı, çayın yanında harika oluyor. Okan Filizcay badem yerine ceviz ve fındıkla da yapabileceğinizi söylüyor

profil
BT Ekip
9.11.2025
Balkanlardan bademli nişasta helvası

1 su bardağı: 200 ml 

 

  • 4 su bardağı mısır nişastası 
  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker (2 su bardağı su, şekere eklenecek)
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı badem (ceviz de kullanabilirsiniz)

 

Üzerindeki sos için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Nişastayı dört bardak su ile karıştırıp açıyoruz.

Geniş bir tencerede toz şekeri eritiyoruz. Kıvamını alınca iki bardak sıcak suyu ilave ediyoruz.

İçine yağ ve bademleri ilave edip katılaşana kadar karıştırıyoruz. Rengi dönünce borcama ya da tepsiye alıyoruz.

Üzerine sosunu sürüp alt üst 180 derecede ısınmış fırında 40 dakikalığına tekrar pişiriyoruz. Bu şekilde istediğimiz kalıp gibi kıvamına geliyor.

Hepsi bu kadar şimdiden afiyet olsun.


Önceki ve Sonraki
Haberler

Psikolog Randevu - İstanbul'da profesyonel psikolog hizmetleri.

Güzel sanatlara hazırlık kursu ile yeteneklerinizi geliştirin! Kadıköy, İstanbul'da portfolyo tasarımı, endüstriyel çizim ve animasyon eğitimleriyle güzel sanatlar fakültesi hayalinize bir adım daha yaklaşın.