YAŞAM - HABER

Steve Jobs’un sandaletleri 218 bin dolara satıldı!

Apple’ın, 2011 yılında hayatını kaybeden kurucu ortaklarından Steve Jobs’un hayattayken giydiği sandaletleri açık artırmayla satıldı. 60 bin dolarlık açılış fiyatıyla satışa sunulan sandaletler, 218.750 dolara satılarak bir rekora imza attı

Steve Jobs’un sandaletleri 218 bin dolara satıldı!

Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs'un hayatını kaybetmeden önce giydiği Birkenstock sandaletler, açık artırmada rekor fiyatla satıldı.

Julien's Auctions aracılığıyla satılan bir çift kahverengi süet Birkenstock Arizonas sandalet, 60 bin dolar açılış fiyatıyla açık artırmaya çıkarıldı ve 218.750 dolara satıldı. Fiyata, sandaletlerin 360° temsili olan özel bir NFT de dahildi.

Sandaletler, ‘iyi kullanılmış’ ve ‘bozulmamış’ olarak tanımlanıyordu. Jobs'un ölümünün ardından sandaletlere sahip olan ünlü girişimcinin emlak müdürü Mark Sheff, “Jobs’un eşyalarının bazılarını sakladık, bazılarını peyzaj mimarları ve arkadaşlarla paylaştık, bazılarını da Goodwill'e getirdik. Elde ettiğimiz koleksiyon oldukça rastgeleydi” dedi. Koleksiyonda Birkenstock'lara ek olarak; 2016'da satışa sunulan diğer ürünler arasında 42 bin dolara satılan bir Seiko saat ve 22.400 dolara satılan siyah bir deri ceket de vardı.

Müzayede evi; ‘İkonlar ve İdoller: Rock 'n' Roll’ kapsamında satılan sandaletler hakkında, ‘Mantar ve jüt taban; Steve Jobs'un yıllarca kullanımından sonra şekillenen ayaklarının izini koruyor’ diye yazdı.

Önceki ve Sonraki
Haberler