YAŞAM - HABER

Simon Leviev’in kurbanı üç kadın, GoFundMe’de bağış topluyor

Kendisini multi milyarder bir elmas tüccarı olarak tanıtarak kadınları dolandıran Simon Leviev takma adlı Shimon Heyada Hayut’un kurbanı üç kadın, ünlü dolandırıcıdan kendilerine kalan borçları ödeyebilmek için ünlü bağış sitesi GoFundMe’de sayfa açtı

Simon Leviev’in kurbanı üç kadın, GoFundMe’de bağış topluyor

Şu sıralar Netflix’te en çok izlenen yapımlardan biri olan gerçek suç draması ‘The Tinder Swindler’da herkesi hayrete düşüren Shimon Heyada Hayut’un kurbanları, zararlarını telafi etmek için GoFundMe’de bağış sayfası açtı.

İlk kez 2 Şubat’ta yayınlanan ve kısa sürede milyonlar tarafından izlenen ‘The Tinder Swindler’, Shimon Heyada Hayut (sahte adıyla Simon Leviev) tarafından milyonlarca sterlin dolandırılan Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm ve Ayleen Charlotte’un hikayesini anlatıyor. Flört uygulaması Tinder’da kendini Simon Leviev olarak tanıtan Hayut, kurbanlarını gösterişli hayatıyla baştan çıkarıyor ve zamanla kendisi için kredi çekmelerini ya da kendi faturalarını ödemesini sağlıyor. İsrailli zengin bir elmas tüccarı olan Lev Leviev’in oğlu olduğunu söyleyen Hayut, kurbanlarını özel jetlere bindiriyor, onları ‘koruması’ ile tanıştırıyor ve pahalı akşam yemekleri, tatillerle baştan çıkarıyor. Aynı anda birkaç kadınla birden sevgili olan ünlü dolandırıcının, Netflix’te yayınlanan yapımda yer alan üç kurbanını toplam 7.4 milyon pound (yaklaşık 10 milyon dolar) dolandırdığı tahmin ediliyor.

2019’da sahte pasaport taşımaktan İsrail’de tutuklanan ve beş ay hapis yattıktan sonra Mayıs 2020’de serbest bırakılan Hayut’un büç kurbanı, hala usta dolandırıcıdan kendilerine kalan borçları ödemeye devam ediyor. Ama kalan borçları ödemekte zorlandıklarını söyleyen Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjoholm ve Ayleen Charlotte; ünlü bağış toplama sitesi GoFundMe’de sayfa açtı. Üç kadının amacı, toplamda kalan 600 bin poundluk borçlarını toplayabilmek için bağışçıları yardıma çağırıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog