YAŞAM - HABER

Saray, Prens Harry ve Prens Andrew’a ikinci darbeyi vurmaya hazırlanıyor

Prens Andrew ve Prens Harry için çifte aşağılama: Saray, her iki prensi de, kraliyet statüleri olan Devlet Müşavirliğı’nden çıkarmaya çalışıyor. Bu gerçekleşirse her iki prens de, bu yıl kraliyet üyelerine de verilecek olan Kraliçe’nin Platin Jübile Madalyaları’nı alamayacak

Saray, Prens Harry ve Prens Andrew’a ikinci darbeyi vurmaya hazırlanıyor

Kraliyet’teki görevlerinden geçtiğimiz yıl istifa eden Prens Harry ve geçtiğimiz günlerde tüm kraliyet unvanları ve askeri rütbeleri elinden alınan Prens Andrew, şimdi de Devlet Müşaviri unvanlarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya. Ayrıca saray yetkilileri, Kraliçe Elizabeth’in bu yıl tahttaki 70’inci yılı olması nedeniyle verilecek Platin Jübile Madalyaları’ndan mahrum etmenin de yollarını aradığı iddia ediliyor.

Devlet Danışmanlığı rolü, Prens Harry ve Prens Andrew’un hala sahip olduğu potansiyel olarak önemli bir pozisyon. Taht sıralamasında altıncı olan prens Harry de, dokuzuncu olan Prens Andrew da;

Kraliçe tarafından kraliyet himayelerinden ve askeri unvanlarından ve ‘Kraliyet Ekselansları’ sıfatından mahrum bırakıldı. Ancak saray kaynakları; her iki ismin de, hastalık veya yurt dışında bulunma nedeniyle görevlerini yerine getirememesi durumunda Kraliçe’nin yerini alması istenecek olan dört Devlet Müşaviri’nden ikisi olmaya devam ettiğini doğruladı. Yani her iki isim de gerektiğindeö belgeleri imzalamak, Privy Council toplantılarına katılmak ve Birleşik Krallık’ı temsil edecek yeni büyükelçilerin atamasını yapmak da dahil olmak üzere hükümdarın resmi görevlerinin çoğunu yerine getirme yetkisine sahip olacaklar. Diğer iki Devlet Müşaviri ise, tahtın varisi olan Prens Charles ve ikinci sırada olan Prens William.

Bir kraliyet kaynağı, bu konuyla ilgili şunları söyledi: “Saray'ın ele almak istediği gerçek bir sorun bu. York Dükü Prens Ahdrew’un, örneğin Galler Prensi Charles ve Cambridge Dükü Prens William’ın yurt dışında olduğu ve Kraliçe hasta olduğu için resmi belgeleri imzalamak zorunda kaldığını hayal edebiliyor musunuz? Bunun, monarşiyi tehlikeye atabileceğini söylemek abartı olmaz.”

Bir Buckingham Sarayı sözcüsü ise, 61 yaşındaki Prnes Andrew ve 37 yaşındaki Prens Harry’nin, bir parlamento yasası çıkmadan görevlerinden alınamayacaklarını öne sürdü. Yasaya göre, devlet müsteşarları, hükümdarın eşi ve ardı ardına sıradaki 21 yaşın üzerinde olan sonraki dört kişi olabiliyor. Prens Andrew ve Prens Harry görevden alınırsa, onların yerine Prenses Anne ve Prenses Camilla’nın geçebileceği belirtiliyor.

Kaynak, Prens Andrew’un ABD’deki davasının sonucuna ve Prens Harry’nin yakında çıkacak olan anılarının yayınlanmasına atıfta bulunarak, “Bu yıl içinde böyle bir değişikliği gerekli kılan olaylar olabilir” dedi.

Daily Telegraph gazetesine göre her iki prense vurulacak ikinci darbenin ise, askeri unvanlarını kaybetmeleri nedeniyle gelecek ay verilecek olan Kraliçe’nin Platin Jübile madalyasından mahrum bırakılmaları olacak. Hatıra madalyası, Kraliçe’nin tahttaki 70’inci yılını kutlamak için 6 Şubat’ta silahlı kuvvetler, polis, itfaiye, acil servis ve hapishane hizmetlerinde görev yapanlara verilecek. Onursal askeri unvanlara sahip Kraliyet Ailesi üyeleri de madalyayı alabilecek.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog