YAŞAM - HABER

Prenses Diana'nın ünlü elbisesi Sotheby's’de açık artırmaya çıkıyor

Prenses Diana’nın kraliyet portresi için poz verirken giydiği Victor Edelstein imzalı kadife elbise, önümüzdeki günlerde Sotheby's’in düzenleyeceği müzayedede açık artırmaya sunulacak. Elbisenin 80.000 ile 120.000 dolar arasında alıcı bulması bekleniyor

Prenses Diana'nın ünlü elbisesi Sotheby's’de açık artırmaya çıkıyor

Prenses Diana tarafından 1997'de, o zamanki Galler Prensi eşi Prens Charles ile birlikte yer aldığı bir kraliyet portresi için poz verirken giyilen, daha sonra yine 1997'de Vanity Fair dergisi. Çekiminde kullanılan straplez gece elbisesi, önümüzdeki günlerde açık artırmayla satışa sunulacak.

1997'de 24.150 dolara satılan patlıcan rengindeki kadife balo elbisesi, lale şeklinde sertleştirilmiş bir eteğe sahip. Arka kısmı ise üç yapıştırma düğmeyle zenginleştirilmiş.

Victor Edelstein tarafından 1989 Sonbahar koleksiyonu için tasarlanan elbise, 19987 yılında AIDS Kriz Vakfı ve Royal Marsden Hastanesi Kanser Fonu yararına düzenlenen müzayede satışa sunulan Prenses Diana'nın kişisel koleksiyonundaki 80 elbiseden biriydi.

1991'de İngiliz portre ressamı Douglas Hardinge Anderson, Prenses Diana'yı şu anda Royal Marsden Hastanesi Kanser Fonu'nda asılı olan bir tabloda, bu elbiseyle tasvir etmişti.

Elbisenin minik versiyonu; Franklin Mint'in en ikonik elbiselerini giyen 1.000 oyuncak bebek koleksiyonunun bir parçası olarak, 1998 tarihli sınırlı sayıdaki Prenses Diana bebeğinde de kullanıldı.

Elbise son olarak, Sotheby'nin küratörlüğünü yaptığı ‘The One’ adlı açılış müzayedesinin bir parçası oldu. 21 Ocak'tan itibaren Sotheby's Masters Week sergileriyle birlikte görücüye çıkacak olan ve 27 Ocak'ta New York'ta The One canlı müzayedesinde satılacak olan elbisenin 80.000 ile 120.000 dolar arasında alıcı bulması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler