YAŞAM - HABER

Prens William ve Prenses Kate’in ilk resmi portresi sergilenmeye başladı

İngiliz tahtının varislerinden Cambridge Dükü Prens William ile eşi Prenses Kate’in ilk resmi portresi, Cambridge Üniversitesi Fitzwilliam Müzesi'nde sergilenmeye başladı. Portreyi yapan ressam Jamie Coreth, kraliyet çiftini kraliyet çiftini rahat, cana yakın, zarif ve ağırbaşlı olarak tasvir etmeye çalıştığını söyledi

Prens William ve Prenses Kate’in ilk resmi portresi sergilenmeye başladı

Cambridge Dükü Prens William ile ve Düşesi Prenses Kate’in ilk resmi portresi yayınlandı. Ödüllü İngiliz portre sanatçısı Jamie Coreth tarafından yapılan portre, Cambridge Üniversitesi Fitzwilliam Müzesi'nde sergilendi. Ressam Coreth, ikilinin portresini yapmanın hayatının en olağanüstü ayrıcalığı olduğunu söyledi.

Kraliyet çifti, halka açık sergilendiği ilk gününde portreyi görmek için Fitzwilliam Müzesi'ni ziyaret ederken ressamla da tanışma fırsatı buldu.

Coreth, kraliyet çiftini hem rahat, hem cana yakın, hem de zarif ve ağırbaşlı olarak tasvir etmeye çalıştığını da sözlerine ekleyip sözlerine şöyle devam etti: “Onları birlikte betimleyen ilk portre olduğu ve özellikle Cambridge Dükü ve Düşesi oldukları için; portrenin kamusal ve özel yaşamları arasında bir denge hissi uyandırmasını istedim.”

Sanatçı, portrenin arka planında tarihi taş binaların tonlarını ve renklerini kullanmanın yanı sıra, şehrin dört bir yanındaki binalarda görülen altıgen bir mimari motifi kullanarak Cambridge şehrini onurlandırmayı seçtiğini söyledi.

Prens William daha önce resmi portresini 2014 yılında, 2013 yılında Kraliçe'yi çizen en genç kişi olan Cardiff doğumlu sanatçı Dan Llywelyn Hall'a yaptırmıştı.

Önceki ve Sonraki
Haberler