YAŞAM - HABER

Prens Charles: Oğullarım William ve Harry ile gurur duyuyorum

Prens Charles, Newsweek için iklim değişikliği ile ilgili kaleme aldığı makalesinde, bu konuda yaptıkları çalışmalar nedeniyle oğulları Prens Charles ve Prens Harry ile gurur duyduğunu yazdı. Prens Charles’ın yazısı, küçük oğlu ile küs olduğu ve onunla tüm iletişimi kestiği iddialarına da yanıt olarak görüldü

Prens Charles: Oğullarım William ve Harry ile gurur duyuyorum

Eşi Meghan Markle ve çocuklarıyla saraydan ve İngiltere’den ayrılan küçük oğlu Prens Harry ile aralarının açık olduğu söylenen Prens Charles, geçtiğimiz günlerde Newsweek gazetesi için yazdığı bir makaleyle bu söylentileri yalanlamış oldu.

73 yaşındaki Galler Prensi Charles, iklim değişikliğinin tehlikeleri hakkında yazdığı makalesinde, gezegeni korumaya yardımcı olmak için yaptıkları çalışmalardan dolayı oğulları Prens William ve Prens Harry ile gurur duyduğunu söyledi: “Bir baba olarak, oğullarımın bu tehdidi fark etmesinden gurur duyuyorum.”

Prens Charles, her iki oğlunun da yıllar içinde küresel sorunla mücadeleye yardımcı olmak ve farkındalığı artırmak için özel girişimler başlattığını kaydetti: “Yakın zamanda, büyük oğlum William, değişimi teşvik etmek ve fark yaratabilecek teknolojileri belirleyip bunlara yatırım yaparak önümüzdeki 10 yıl içinde gezegenimizi onarmaya yardımcı olmak için prestijli Earthshot Ödülü’nü başlattı. Küçük oğlum Harry ise özellikle Afrika ile ilgili olarak iklim değişikliğinin etkisini tutkuyla vurguladı ve hayırseverliğini bu konuya da adadı.”

Prens Charles ardından yazısında herkesi Harry ve William’ı kendilerine örnek almaya ve dünyayı kurtarmak için üzerlerine düşeni yapmaya çağırdı: “Zaman şimdi. Çocuklarımızın, torunlarımızın gözleri bizi yargılıyor. Bizimki bunu yapabilen nesil olsun. Ve yapabiliriz de... Yeni bir yıla girerken kaybedecek bir anımız bile yok.”

Prens Charles’ın Prens Harry ile ilgili sözleri, eşi Meghan Markle ile kraliyet görevlerinden istifa edip İngiltere’den ayrıldıktan sonra küçük oğluyla aralarının bozulduğu iddialarını da çökertmiş oldu.

Prens Charles ve Prens Harry’nin, Nisan 2021’de Prens Philip’in cenazesinde yeniden bir araya gelmeden önce sekiz ay birbirlerini görmedikleri yazılmıştı. Yine iddialara göre Charles; Harry ve Markle'ın ikinci çocukları Lilibet ile de henüz tanışmadı. Ama baba ve oğulun bir süredir aralarının daha iyi olduğu ve her hafta düzenli olarak telefonda konuştukları iddia edildi.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog