YAŞAM - HABER

PETA, Billie Eilish’i 2021 Yılın Kişisi seçti

Vegan yaşam tarzıyla ve hayvanlar için yaptıklarıyla dikkatleri çeken ünlü müzisyen Billie Eilish, PETA tarafından 2021 Yılın Kişisi seçildi. Eilish, Met Gala’da ilk kez tamamıyla vegan yemekler sunulmasını sağlamış ve Oscar de la Renta’yı tasarımlarında kürk kullanmaktan vazgeçirmişti

PETA, Billie Eilish’i 2021 Yılın Kişisi seçti

PETA (People for the Ethical Treatment of Animals-Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler); Billie Eilish'in, 2021 Yılın Kişisi seçildiğini duyurdu.

Eilish’in bu unvana, derisiz ayakkabı geliştirme çalışmaları ve Oscar de la Renta gibi tasarımcıların kürksüz tasarımlara imza atmalarını sağlaması nedeniyle layık görüldüğü açıklandı. Geçtiğimiz yıllarda aynı unvana; Joaquin Phoenix, Papa Francis, Oprah Winfrey ve Anjelica Huston gibi isimler layık görülmüştü.

Eilish’in 2021 Yılın Kişisi seçilmesini sağlayan diğer unsurlara gelince… Ünlü sanatçı, Nike ile yaptığı iş birliği sonucunda hazırlanan Air Jordan ayakkabı koleksiyonundaki modellerin yüzde 20'den fazlasının geri dönüştürülmüş malzeme içerdiğini, yüzde 100’ünde de vegan deri olduğunu açıklamıştı. İlk parfümü hayvan kaynaklı hiçbir içerik içermiyordu. Oscar de la Renta onu Met Gala gecesi için giydirmek istediğinde, markadan gelecekteki ürünlerinde kürk kullanmayacağını taahhüt etmesini istemiş ve istediğini elde etmişti. Vegan bir elbiseyle katıldığı Met Gala'da eşbaşkan olarak ilk kez sadece vegan yemeklerin ikram edilmesini sağladı.

12 yaşından beri vegan olan Eilish, bir röportajında “Süt endüstrisi ve et endüstrisi hakkında bir şeyler öğrendim… Hayvan dünyasında neler olup bittiğini bilmeme rağmen bu konuda hiçbir şey yapmadan hayatıma devam edemem” demişti.

PETA Başkanı Ingrid Newkirk ise, "Billie Eilish; et ve süt içeren yemeklerin yanı sıra deri, kürk ve ipek için devrin kapanmasını sağlıyor" dedi.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog