YAŞAM - HABER

Omega, Ay’a inişin yıl dönümünde astronot Buzz Aldrin ile bir araya geldi

21 Temmuz 1969’da Ay’a inen isimlerin kolunda olan Omega, bu tarihi olayın 53’üncü yıl dönümünde astronot Buzz Aldrin ile bir araya geldi. Aldrin, bu buluşmaya özel olarak, Ay’a indiğinde taktığı Omega Speedmaster’ın 321 adlı modeliyle poz verdi

Omega, Ay’a inişin yıl dönümünde astronot Buzz Aldrin ile bir araya geldi

Omega, Ay’a inişin yıl dönümü için astronot Buzz Aldrin ile bir araya geldi. Bundan tam 53 yıl önce, 21 Temmuz 1969’da Apollo 11, Sessizlik Denizi’ne iniş yaptığında Buzz Aldrin uzay aracının Ay modülünde pilottu. Ay yüzeyinde attığı ilk adımlar, insanlık için muazzam bir kilometre taşı olmasının yanı sıra, kolundaki Omega Speedmaster Professional’ı da Ay’da kullanılan ilk saat olarak tarihe geçirdi.

Omega bugün, o tarihi günü geçmişten kareler ile anarken; Buzz Aldrin’in kolunda Speedmaster 321 saati ile çektiği yepyeni portresini de arşivine ekledi. Speedmaster 321’de, Ay’da kullanılan tüm Speedmaster’larda bulunan meşhur mekanizma yer alıyor. Apollo 11’den Apollo 17’ye kadar tüm uzay araçlarında görev yapan astronotlar, hassasiyeti ve güvenilirliği ile onları yarı yolda bırakmayan Speedmaster 321’i tercih etti.

Apollo 11 görevi, Omega’nın uzaydaki uzun tarihinin halen en olağanüstü kısmı olarak anılıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog