YAŞAM - HABER

Nicki Minaj, California University’de ders oldu

Ünlü rap şarkıcısı Nicki Minaj, Amerika Berkeley’de bulunan California University’de önümüzdeki dönem açılacak dersin konusu oldu. ‘Nicki Minaj: Hip-Hop ve Feminizm’ başlıklı derste; Minaj’ın hip-hop müziği üzerindeki etkisinin yanı sıra ‘hip-hop müziğinde feminizm’ konusu ele alınacak

Nicki Minaj, California University’de ders oldu

Ünlü rap sanatçısı Nicki Minaj; müziği, şarkı sözleri ve duruşuyla Berkeley’deki California Üniversitesi’nde ders konusu oldu. Üniversite, Bahar 2023 dönemi için Nicki Minaj'a özel bir ders açacaklarını duyurdu. ‘Nicki Minaj: Hip-Hop ve Feminizm’ başlıklı ders bir sömestr sürecek. Derste, Minaj’ın hip-hop müziği üzerindeki etkisinin yanı sıra ‘hip-hop müziğinde feminizm’ konusu ele alınacak.

Dersi verecek olan profesör, konuyla ilgili attığı tweet’te dersin ‘Minaj ve eserleri hakkında daha geniş tarihsel-sosyal yapılar ve hip-hop müziğinde feminizm’ bağlamında eleştirel bir yapıya sahip olacağını paylaştı. Minaj ise profesörün attığı tweet’e “Dersinize uğramayı çok isterim” diye yanıt verdi.

Minaj, son yıllarda bir üniversite dersine konu olan ilk ünlü değil. Kısa süre önce San Diego Eyalet Üniversitesi'nde Bad Bunny üzerine bir ders açılırken, Texas Eyalet Üniversitesi öğrencileri de gelecek dönem Harry Styles üzerine bir derse kaydolabilecekler.

Önceki ve Sonraki
Haberler