YAŞAM - HABER

Mona Lisa’ya pastalı saldırı tişört oldu

Önceki gün, Louvre Müzise’nde Mona Lisa resmine düzenlenen pastalı saldırı, bir Japon şirket tarafından tişört haline getirildi. Modern toplumu yansıtmak için böyle bir şey yaptıklarını söyleyen şirket, 60 dolara satacakları tişört için birçok ön sipariş aldıklarını belirtti

Mona Lisa’ya pastalı saldırı tişört oldu

Tokyo merkezli Fxxking Rabbits şirketi, önceki gün Paris'teki Louvre Müzesi’nde Mona Lisa tablosuna yapılan pastalı saldırının üzerinden 24 saat geçmeden, olayı yansıtan bir tişört hazırladı.

Önceki gün tekerlekli sandalyedeki yaşlı bir kadın kılığına girmiş kimliği belirsiz bir adam, Leonardo da Vinci'nin dünyaca ünlü eserine pasta fırlatmıştı. Neyse ki resim, kurşun geçirmez camla korunduğu için hiçbir zarar görmedi. Saldırıyı yapan kişi "Dünyayı düşünün. Dünyayı yok eden insanlar var. Bunu düşünün. Bütün sanatçılar dünyayı düşünsün. Bu yüzden bunu yaptım. Gezegeni düşünün" diye bağırırken güvenlik tarafından dışarı çıkarılmıştı.

Fxxking Rabbits’in hazırladığı ve ‘Dünyayı Koru’ adı verilen tişörtün ön tarafında ‘A Piece of Cake’ yazısının basıldığı bir cep bulunuyor. Arkasında ise Mona Lisa'nın pasta kremasıyla bulanmış görüntüsü yer alıyor. #FR2 web sitesinde tişört için “Modern toplumu yansıtan bir fotoğraf tişörtü” deyip ekliyor: "Mona Lisa'ya pasta atmak dünyayı korumuyor, ancak ön sipariş almaya başladık bile."

7.700 JPY (yaklaşık 60 USD) fiyatla satılan tişört, #FR2 web sitesinde ön siparişe açıldı.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog