YAŞAM - HABER

Louis Vuitton ilk kez lüks bir otel açıyor

Louis Vuitton, Paris'teki genel merkezini lüks bir otele dönüştürme kararı aldı. Otelin içinde aynı zamanda moda evinin dünya çapındaki en büyük mağazası da yer alacak

Louis Vuitton ilk kez lüks bir otel açıyor

Lüks giyim markası Louis Vuitton, ilk lüks otelini açmaya hazırlanıyor. Moda evi, WWD ile yaptığı bir röportajda, Paris’teki genel merkezini bir otel ve perakende alanına dönüştürmeyi planladığını açıkladı. Otel, gezginleri ağırlamanın yanı sıra, Louis Vuitton'un dünya çapındaki en büyük mağazasına da sahip olacak.

Markanın başkanı ve CEO'su Michael Burke'e göre otel; Eyfel Kulesi'nden Notre-Dame de Paris'e ve Saint-Germain l'Auxerrois Kilisesi'ne kadar Paris'in en ikonik simge yapılarının ‘muhteşem manzarasını’ sunacak.

Louis Vuitton şirket merkezinin açılışının ardından Cheval Blanc Hotel'in ve İtalyan pastacılık markası Cova'nın ilk Paris şubesinin de açılışıyla La Samaritaine caddesi ve çevresi daha fazla dikkat çekmeye başladı. Michael Burke, WWD’ye verdiği röportajda “Parisliler nihayet bu caddeyi yeniden keşfediyor. Biz binayı devraldığımızda, burası sahipsiz bir bölgeydi. Aklı başında hiç kimse gece burada yürümüyordu."

Louis Vuitton merkez binasında, bu haftadan itibaren sanatçı iş birliklerini sergileyen 20.000 metrekarelik pop-up bölümünde, bir kafe ve çikolata dükkanı eşliğinde ‘LV Dream’ adlı deneyimsel bir enstalasyon başlıyor. 12 Aralık'tan itibaren bir yıl süreyle halka açık olacak mekanın, Louis Vuitton'ın en büyük perakende alanına dönüşmesi bekleniyor. Burke, "Bu, önümüzdeki 10 yıl boyunca devam eden bir çalışma olacak. Sergi alanının bir yıllık ömrü var ve ardından gelecek yıl başka bir şey yapacağız. Ve nihayetinde, muhtemelen bu 400.000 metrekarelik binanın büyük bir kısmı bir ofisten başka bir şey olacak.”

Önceki ve Sonraki
Haberler