YAŞAM - HABER

Leonardo DiCaprio’nunda göz koyduğu Zapata eseri 1 milyon 27 bin dolara satıldı

Geçtiğimiz günlerde St. Barts’ta UNICEF yararına düzenlenen müzayedede İspanyol sanatçı Domingo Zapata’nın bir eseri açık artırmaya çıkarıldı. Leonardo DiCaprio’nun da teklif verdiği eser, gecenin sonunda 1 milyon 27 bin dolara Amerikalı bir işadamına satıldı

Leonardo DiCaprio’nunda göz koyduğu Zapata eseri 1 milyon 27 bin dolara satıldı

Hollywood’un en ünlü isimlerinden Leonardo DiCaprio, bir açık artırmada yaptığı artışlarla UNICEF’e ciddi miktarda para aktarılmasını sağladı. St. Barts’ta geçtiğimiz günlerde UNICEF yararına düzenlenen açık artırmada, İspanyol sanatçı Domingo Zapata’nın bir tablosu 1 milyon 27 bin dolara satıldı.

Zapata’nın resmi ‘Mona Lisa Bull Fighter’; birçok ünlü ismin ve zengin işadamının katıldığı, Sotheby’s tarafından denetlenen UNICEF etkinliğinde büyük ilgi gördü ve tablo sonunda, ismi açıklanmayan bir Amerikalı koleksiyoncuya gitti.

Sanatçı Zapata, açık artırmadan sonra Instagram hesabında şöyle yazdı: “Kariyerim adına yeni bir rekor kırıldı! Tüm gelir, ihtiyacı olan çocuklara yardım etmek için bağışlanacak. Bana işimle başkalarına yardım etme fırsatı verdiğin için teşekkür ederim Tanrım!”

Bir kaynak, daha önce Zapata’nın bazı eserlerini satın alan ve hevesli bir sanat koleksiyoncusu olan Leonardo DiCaprio’nun tablo için teklif verdiğini ancak bir süre sonra rakamı yükseltmekten vazgeçtiğini söyledi. Zapata’nın eserlerini toplayanlar arasında Johnny Depp, Goldman Sachs ve George Soros gibi isimler de yer alıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog