YAŞAM - HABER

İçinizdeki gerçeği bulun

Doğduğumuz günden beri, hayat bizi her gün çeşitli testlerden geçiriyor. Bu testler sonucunda farklı alışkanlıklar ediniyor, farklı arkadaşlıklar kurup farklı işlerde çalışıyoruz. Peki kaçımız bu zorlu mücadele de kendimizi iyileştirmeye çalışıyor, kendimiz için bir şeyler yapmaya gayret ediyoruz? Bu yazıyı okuduktan sonra içinizdeki gerçeği bulur musunuz bilmiyorum ama en azından onu aramak için nasıl yola koyulacağınızı biliyorum.

İçinizdeki gerçeği bulun

Mutsuzluğa sürüklendiğimizi bile bile bazen kendimizi cezalandırmaktan kaçamayız. Ödül vermeyi hiç layık görmesek de sık sık cezalandırırız kalbimizi. Elimizden kayıp giden zamanın bilincine varamadan, istemediklerimizi yapar dururuz. Bunun tek bir sebebi var, cesaretsizlik. Kendini cezalandıracak kadar cesaretli, istediklerini yapamayacak kadar cesaretsiz misin?

İçinizdeki gerçeği bulun

Aslında yaptığımız hataların çoğu sağlıklı düşünmeye vakit ayırmamamızdan kaynaklanıyor. Ayrıntılara odaklanmak ve daha konforlu bir hayat için yapmamız gereken şeylerin başında  "düşünmek" var. Risk almak, hatalar yapmak daha iyi öğrenmemizi sağlar. Fakat biraz daha detaylı düşünerek hataları en aza indirmek bizim elimizde.

İçinizdeki gerçeği bulun

Kendinize güvenmeniz için başkalarının güzel sözlerine ya da onayına ihtiyacınız yok aslında. Yetenek ve güven öyle bir şeydir… Bunu kendinizde "siz" göremezseniz, başkalarının da görmesine izin vermezsiniz. Eleştiriye açık olun, gerçekçi beklentileriniz olsun fakat unutmayın ki  gerçek başarı hikayeleri kasanızda sakladıklarınızda değil, kalbinizde ve yetenekleriniz de sakladıklarınızdadır.

İçinizdeki gerçeği bulun

Annem hep “kibar olun kızım” der. İnsanlar sizi hep böyle hatırlasın. Kaba olmayın kibar olun. Galiba çalışma hayatında bunu daha iyi anladım. Bugüne kadar kurduğum köprülerin temeli hep "kibar bir insan" olmaktan geçti. Kim bu kibar insanlar derseniz şöyle özetleyebilirim. İçinde bulunduğumuz düzen bizi bazen yanlış insan olmaya, yanlış kararlar vermeye zorluyor. Böyle zamanlarda aynı gemide olmaya hazır olduğunuz kişi kim olursa olsun (bu kişi ailenizden veya iş yerinizden  ya da bir arkadaşınız olabilir) öncelikle onu dinlemeye özen gösterin. Tarzınız net ve sürdürülebilir olsun. Unutmayın sizin onayınız olmadan kimse sizin içinizdekini bilemez. 

İçinizdeki gerçeği bulun

Basit şeylere önem verir misiniz? Ya da soruyu değiştireyim. Öncelik verdiğiniz değerler nelerdir? Bir sorunla karşılaştığınızda kendinizi ön planda tutar mısınız? Bunu zaman zaman gözlemleyin. Dışarıdan başka bir gözle kendinizi izlerseniz sorunları daha iyi bir şekilde nasıl ele alacağınızı da farklı bir gözden görebilirsiniz. 

 

İçinizdeki gerçeği bulun
Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog