YAŞAM - HABER

EmRata ile davalık olduğu paparazzi mahkemede uzlaştı

Emily Ratjakowski, paparazzi Robert O'Neil tarafından çekilen bir fotoğrafını, fotoğrafçının imzasını atmadan Instagram hesabında paylaşınca mahkemelik olmuştu. Ratjakowski’ye tazminat davası açan paparazzi ile ünlü model, iki yılın sonunda mahkemede uzlaştı

EmRata ile davalık olduğu paparazzi mahkemede uzlaştı

EmRata olarak bilinen ünlü model ve oyuncu Emily Ratjakowski, 2019 yılında Instagram’da ‘Mood forever’ yazısıyla paylaştığı bir fotoğraf nedeniyle, fotoğrafı çeken paparazziyle mahkemelik olmuştu. Taraflar, uzun süren davaların sonunda uzlaşmaya vardı.

Ratajkowski'nin Instagram’da paylaştığı, yüzüne bir buket çiçek tutarken görülen kare, ünlü modelin rızası olmadan paparazzi fotoğrafçı Robert O'Neil tarafından çekilmişti. Geçmişte Gigi Hadid'e de çektiği fotoğrafı kullandığı için dava açmış olan O'Neil, EmRata'nın fotoğrafı paylaşmak için kendisinden izin almadığını ve paylaşırken de lisanslamadığını iddia ederek 150 bin dolarlık tazminat davası açmıştı. Ayrıca, EmRata’nın bu fotoğraftan elde etmiş olabileceği herhangi bir kârı da istedi.

Paparazziler ve ünlüler arasındaki bu tür yasal savaşlar günümüz dünyasında yaygın olsa da, Ratajkowski ile O'Neil’in uzlaşma kararı; Instagram’da telif hakkı konusunu dikkate alan ilk karar olarak tarihe geçti. The Fashion Law'ın haberine göre, 13 Nisan'da görülen davada O'Neil ve Ratajkowski'nin avukatları mahkemeye, prensipte bir anlaşmaya vardıklarını bildirdiler ve davanın durdurulmasını talep ettiler.

Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog