YAŞAM - HABER

Claude ve François-Xavier Lalanne imzalı eserler, Dior’un 30 Montaigne mağazasında sergilendi

Uzun yıllar Dior ile birlikte çalışan Fransız sanatçı çift Claude ve François-Xavier Lalanne’in heykelleri, Sotheby’s tarafından organize edilecek açık artırmayla satışa sunulacak. Eserler, açık artırma öncesi Dior’un 30 Montaigne mağazasında sanat severlerin ziyaretine açıldı

Claude ve François-Xavier Lalanne imzalı eserler, Dior’un 30 Montaigne mağazasında sergilendi

Claude ve François-Xavier Lalanne imzası taşıyan işlerin satışı için 3 Kasım’da Sotheby’s tarafından organize edilecek açık artırma öncesi Dior, eserlerin sergilenmesine ev sahipliği yaptı. 26 Eylül–9 Ekim tarihleri arasında 30 Montaigne’de gerçekleşen ön gösterim süresince, sanatçı çiftin kızları Dorothée Lalanne’ın koleksiyonuna ait 20’den fazla çok özel heykel sergilendi. Sergide; Grand Mouflon de Pauline, Requin Moyen, Mouton de Laine, Rhinocéros, S’asseoir en forêt and a Williamsburg bench gibi majör işler yer aldı.

Organizasyon ile; Mösyö Dior’un couturier olmadan önceki ilk işi olan ve çağının ötesine geçme tutkusuyla yaptığı galeri sahipliği ve sanat koleksiyonerliğine saygı duruşunda bulunuldu.

1957 yılında Dior, Lalanne çiftiyle tanışıyor. Maison’un isminin sanatçı ikiliyle bir araya gelme hikayesi böyle başlıyor. Avenue Montaigne ile Rue François-Ier’in kesişiminde yer alan Dior butiğinin 1955 yılındaki açılışında, ikilinin eseri olan muhteşem dekor göze çarpıyor. Yıllar içerisinde gelişen bu kreatif bağ, 2007 yılında Claude Lalanne’ın sembol haline gelen Dior adresleri için dekoratif eserler tasarlamasıyla sağlamlaşıyor. Maison ile Lalanne ilişkisi, Dior Haute Couture İlkbahar-Yaz 2017 defilesi için Maria Grazia Chiuri’nin, aksesuar koleksiyonunu tasarlaması için Claude Lalanne’ı davet etmesiyle devam ediyor. 2021 yılında ise Dior’un sanat hamiliği sayesinde gerçekleşen ‘Les Lalanne à Trianon’ isimli geniş kapsamlı sergi ile, Lalanne çiftinin imzasını taşıyan heykeller Versay Sarayı’nın bahçelerinde ziyarete açılıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler