YAŞAM - HABER

Bulgari, Kraliçe’nin Platin Jübilesi’ni kutluyor

Sıra dışı kadınları kutlamasıyla ünlü olan Bulgari’nin son ilham kaynağı, Kraliçe Elizabeth oldu. Marka, Jubilee Emerald Garden Yüksek Mücevher seti ile Kraliçe’nin tahttaki 70’inci yılını ve Platin Jübile’sini onurlandırıyor

Bulgari, Kraliçe’nin Platin Jübilesi’ni kutluyor

Lüks mücevher markası Bulgari; İngiltere Kraliçe’si II. Elizabeth'in tahttaki 70’inci yılını kutlamak için türünün tek örneği Jübile Zümrüt Bahçesi adlı bir mücevher koleksiyonu hazırladı. Koleksiyonda Platinum Jubile'ye özel olarak hazırlanan bir taç ve saat yer alıyor.

Jübile Zümrüt Bahçesi Yüksek Mücevher Tacı,

usta bir kuyumcu tarafından, ikisi yalnızca değerli taşların elle yerleştirilmesine ayrılmış beş kişilik bir ekiple 1500 saatin üzerinde hazırlanmış ve gerçek bir zanaatkarlık şaheserini temsil ediyor. Taç, Kraliçe'nin Platin Jübile'sini çağrıştıran platin üzerine yerleştirilmiş zümrütler ve elmaslarla süslenmiş. Çiçek buketini andıran benzersiz bir tasarıma sahip olan taçta; çiçek açan bir lotus çiçeği gibi oyulmuş, büyüleyici 63.44 karatlık bir Zambiya zümrüdü kullanılmış.

Bulgari Yüksek Mücevher Yaratıcı Direktörü Lucia Silvestri, kolaksiyonla ilgili şunları söyledi: “Bu yüksek mücevher kreasyonu, Kraliçe II. Elizabeth'in 70 yıllık saltanatını kutlamak için bir saygıyı temsil ediyor. Güçlü bir kadın ve zamanımızın bir simgesi olan Kraliçe'den ve onun zümrüt hayranlığından yola çıkarak, Bulgari'nin işçilik ve yaratıcılıktaki ustalığını sergileyen bu çarpıcı oymalı zümrüt etrafında odaklanan bir parça tasarladım."

Tamamen dönüştürülebilir şekilde tasarlanan parça, alıcıya onu taç ya da kolye olarak takma olanağı sağlıyor. Ayrıca bu özel parça, Bulgari'nin muhteşem tasarımlarla sanat eserlerine dönüştürülen kreasyonları arasında seçkin zümrütlerin yer alacağı, yakında piyasaya sürülecek olan yeni Yüksek Mücevher Koleksiyonu'na bir pencere açıyor.

Tacı tamamlamak için ise sekiz Zambiya zümrüdünün yanı sıra farklı kesimlerde pırlantaların da kullanıldığı, Divas' Dream High Jewellery adı verile bir de saat tasarlandı. Beş zanaatkarın çalıştığı saat, tam 1.000 saatlik bir çalışmayla hayata geçirildi.

Bulgari, setin benzersiz yaratıcılığı ve sembolik çiçek oymalı zümrüt aracılığıyla Kraliçe'nin mirasını onurlandırıyor. Marka, daha önce Grace Kelly, İspanya Kraliçesi Letizia ve Ürdün Kraliçesi Rania’nın yanı sıra Elizabeth Taylor, Gina Lollobrigida ve Sophia Loren gibi efsanevi yıldızlar için de özel tasarımlara imza atmıştı.

Önceki ve Sonraki
Haberler