YAŞAM - HABER

Ara tatilde çocuklara özel etkinlik ve atölyeler

14-18 Kasım arası ara tatile çıkacak çocukları, hafta sonları da eklenince tam dokuz günlük bir tatil bekliyor. Çocuğunuzun bu dokuz günü dolu dolu geçirmesini istiyorsanız; onu, İstanbul’da düzenlenen çeşitli etkinlik ve atölyelere götürebilirsiniz. İşte o etkinlik ve atölyelerden bazıları…

Ara tatilde çocuklara özel etkinlik ve atölyeler

18-20 Kasım tarihlerinde Gymy Kids tarafından düzenlenecek olan ve 6 yaş üzeri çocuklar ile yetişkinler için uygun olan Minik Sporcular Küre Dağları’nda gezisi, minikleri doğayı keşfetmeye çağırıyor. Kestane, kocayemiş, kızılçam, göknar, kayın gibi farklı türlerdeki ağaçlara ev sahipliği yapan Küre Dağları’nda sarı, kahverengi, yeşil ve kırmızının farklı tonlarına bürünen ağaç yapraklarının oluşturduğu renk cümbüşü, minikleri ve ailelerini güzelliğiyle mest edecek. Orman yüksek mühendisi ve belgeselci Cihan Erdönmez de bu seyahatte katılımcılara eşlik edecek.

Yine Gymy Kids’in ‘Gymy Kids Doğaya Kaçış Seyahatleri’ kapsamında düzenlediği Minik Sporcular Longoz Ormanları’nda gezisi ise 13-15 Kasım, 16-18 Kasım ve 18-20 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlik; İstanbul’a sadece üç saat uzaklıktaki İğneada’yı ve gizli hazinesi Longoz Ormanları’nı, spor ve sanat ile iç içe bir akış ile, çocuklar ve aileleriyle buluşturmayı hedefliyor.


Eğlenceye hazır mısınız? Eataly’nin çocuklara özel düzenlendiği ‘Minik Eller Neşeli Makarnalar Yapıyor’ ile çocuklar hem eğlenecek, hem de İtalyan mutfağını keşfedecek. Eataly’nin, ‘Neşeli Makarnalar’ kitabının yazarı Hande Ertem Ergün ile birlikte düzenlediği etkinlikte çocukları, komik ve eğlenceli bir hikaye eşliğinde çeşitli sürprizler bekliyor. 17 Kasım’da saat 13:00’de gerçekleştirilecek olan etkinlikte çocuklar; sağlıklı yiyeceklerin eğlenceli dünyasının keşfederken, Eataly’nin usta şeflerinin eşliğinde makarna hamuru yapmayı öğrenecekler. Etkinlik, 4-6 yaş aralığındaki çocuklar için uygun.


İstanbul Komedi Festivali kapsamında 17 Kasım’da Maximum Uniq Lounge’da, Selin Akoğlu liderliğinde gerçekleşecek Onur Erol Kids Club interaktif Masal Etkinliği; çocukları, masalların büyülü dünyasına götürecek. 3-8 yaş için uygun olan etkinliğin süresi 50 dakika.  18 Kasım’da ise yine aynı yerde “Şu hayatta hiçbir şey çocukları eğlendirmek kadar mutlu etmiyor beni” sözlerinin sahibi vantolog Onur Şeyhoğlu, Onur Erol Kids Club Kukla Etkinliği ile çocuklarla buluşacak. 3-6 yaş için uygun olan etkinliğin süresi ise 30 dakika.


Hisleri Harika Çocuk, ara tatilde atölyeleriyle yine İstanbul’da... 15 Kasım Salı günü 14:00-15:00 saatleri arasında Minoa Kitabevi’nde, 17 Kasım Perşembe günü ise 12:00-13:00 saatleri arasında Müze Gazhane’de ‘Picasso ile Duyguların Rengi’ atölyesi, 16 Kasım Çarşamba günü ise 15:00-16:00 saatleri arası Bee.eat.play.love’da ‘Henri Matisse Kolaj Atölyesi’ gerçekleştirilecek. Pablo Picasso’nun yaşam hikayesi, sanat yaklaşımı ve ürettiği işlerin farklı yöntemlerle işlendiği ‘Picasso ile Duyguların Rengi’ atölyesinde interaktivite ön planda. Sanatçı Henri Matisse’in yaşam hikayesi, öncülük ettiği sanat akımı ve işleri hakkında bilgi edinilen ‘Henri Matisse Kolaj Atölyesi’nde ise sanatçının geç dönem kolaj çalışmalarından esinlenen çocuklar, kendi kolajlarını yaratıyor.


19 Kasım Cumartesi günü, İstanbul Komedi Festivali kapsamında, Ebeveyn Çocuk Tiyatrosu ‘Lıkır’ın Doğum Günü’, Maxımum Uniq Lounge’da minikler ve anne-babalarıyla buluşacak. ‘Lıkır’ın Doğum Günü’ oyununun ardından Tiyatrodan Ebeveynliğe: Oyun Temalı Ebeveyn-Çocuk Atölyesi gerçekleştirilecek. Tiyatro 12:00’de, atölye ise 13:00’te başlayacak. 75 dakikalık atölyede, ebeveyn ve çocukların birlikte merak kanallarını açacakları sanat çalışması temelli eğlenceli aktiviteler gerçekleştirilecek.


Pitikapo olarak bilinen sanat eğitmeni Emel Niğdeli, ara tatilde çocuklara özel ‘Müze Müze Geziyoruz’ etkinliği düzenledi. Etkinlik kapsamında 12 ve 15 Kasım’da Kethüda Hamamı-Ortaköy, 13 ve 16 Kasım’da Sakıp Sabancı Müzesi, 14 ve 19 Kasım’da İstanbul Arkeoloji Müzesi, 17 Kasım’da Milli Saraylar Resim Müzesi, 18 Kasım’da ise Kalyon Kültür Merkezi’ne gezi düzenlenecek. Bu gezilerde çocuklar, sanatla ve tarihle buluşacak. 


14 Kasım’da saat 13:00’te Caddebostan Kültür Merkezi’nde çocuklar, Sihirbaz Okulu Tiyatrosu’nu izleyebilecek. Bu gösteride çocuklar; sahnedeki inanılmaz sihirbazlık gösterilerine şaşırmakla kalmayıp sahnede sihirbaz olabilecek, illüzyon numaralarını özel efektler ve farklı teknolojilerle süsleyecek, aynı zamanda kahkahalarla gülecek ve birçok sürprizle karşılaşma şansına sahip olacaklar. 


Dünyanın bir numaralı spor ligi NBA’in etkileşimli global sergisi ‘The NBA Exhibition’; Hupalupa Expo ve EEG iş birliği ile ilk defa Türkiye’de! NBA’in renkli ve dinamik dünyası, aile boyu eğlence ve heyecan dolu etkinliklerle birlikte 31 Aralık’a kadar Ataşehir Metropol İstanbul’da meraklılarını bekliyor. Sergiye gidenler; gerçek bir NBA yıldızı gibi hayranlarını selamlayarak sahaya girebilecek, NBA normlarına göre yeteneklerini test edebilecek, artırılmış gerçeklik ile günümüzün en popüler NBA yıldızlarıyla yan yana bir fotoğrafı olabilecek ve kendisini NBA yıldızı gibi hissedebilecek.


7-18 yaş öğrencilere kodlama ve robotik eğitimi veren kodlama okulu Logiscool, 14-18 Kasım ara tatilinde çocuklara özel kodlama kampları düzenliyor. Günümüz çocuklarını ve gençlerini oyun tüketicisi durumundan oyun üreticisi durumuna geçirmeyi, kendi oyunlarını yazdırmayı amaçlayan okulun farklı yaş gruplarına göre açılacak kamp programında; 7-9/ 9-11 yaş için Programlama Kampı Jr. Hacker, 7-9/ 9-11 yaş için Minecraft Kampı, 9-12 yaş için Roblox Kampı, 6-9 yaş için LEGO Spike Robotik Kampı yer alıyor. Logiscool’da kamplar yüz yüze ya da online şeklinde beş gün boyunca günde üç saat olarak düzenlenecek.


İcat Ağacı Keşif ve Beceri Atölyesi, Kasım ara tatilinde çocuklar için sanatla ve yaratıcılıkla dolu, eğlenceli ve öğretici bir program hazırladı. Öğleden önce doğada keşif dolu bir yolculuğa çıkarak güne başlanacak, öğleden sonra beceri atölyeleriyle güne devam edilecek. İlkokul seviyesine yönelik düzenlenen ara tatil programında öğrenciler tasarım, seramik, el sanatları, resim, ahşap, mühendislik atölyelerini deneyimleme fırsatı bulacak. Program beş gün boyunca devam edecek.


Önceki ve Sonraki
Haberler