GÜZELLİK - CİLT BAKIMI

2023 yazı için Spa trendleri

2023 yılında farklı sektörlerde yepyeni trendler ön planda. Spa ve wellbeing kültürünün yaşam tarzımıza dahil olması ile birlikte bu alanda da yeni trendler kendini göstermeye başladı. Önde gelen Spa merkezleri de 2023 yazında fiziksel aktivitelerimize mindfulness’ı dahil eden birçok uygulamayı spa severlerle buluşturuyor. Cildimiz, vücudumuz, zihnimiz için gelin Spa trendlerini birlikte keşfedelim

2023 yazı için Spa trendleri

Bu yıl oldukça sık karşılaştığımız minimalist cilt bakım trendi ‘Skinimalizm’, spa merkezlerinde de karşımıza çıkıyor. İstanbul geneline yayılan birçok spa merkezinde Skinimalizm anlayışından yola çıkılan ritüellerle karşılaşmak mümkün. Six Senses Kocataş Mansions Spa Müdürü Sündüz Ediz Kibar, özellikle bahar ve yaz aylarında büyük ilgi gören bu akımı şöyle anlatıyor: “Bu trend oldukça önemli. İhtiyaca göre belirlenen bu bakımların amacı, en iyi sonuca ulaşıp sürdürülebilir bir deneyim sunmak. Skiminalizm’de konuklara ihtiyaç harici bir ürün veya bakım önerilmiyor. Hatta isteyen kişiler, evlerinde olan malzemelerle kendi bakım ürünlerini yapabilir, sürdürülebilirlik adına bir adım atabilirler.”

Rus banyosu, Fin saunası, Türk ve Fas hamamı, Japon onseni gibi dünyanın farklı bölgelerinden taşınan kültürler ve ritüeller, 2023 yılında da ön planda. Ruhsal benliğimiz açısından sezgilerimize ve yaratıcı gücümüze güveneceğimiz ve yaşam amacımıza yönelik sorularımıza bu güven duygusuyla yanıt arayacağımız bir yıl içindeyiz. Spa ve wellbeing de; bütünsel ve dengeleyici terapileri ve rehberli inziva programları ile bu konuda bize destek olmayı sürdürecek. Sündüz Ediz Kibar bu konuda şöyle konuşuyor: “Yaza özel sunduğumuz birçok bakım var. Bunlardan ilk sırayı, geleneksel Türk hamamı alıyor. Cildi rahatlatan, vücudu canlandıran ve zihni sakinleştiren muhteşem bir deneyim ile ölü deriyi atmak, vücudu derinlemesine temizlemek ve capcanlı hissetmeyi sağlamak için geleneksel hamam yöntemlerini kullanıyoruz. Özellikle tatile çıkmadan önce ölü derinin atılması daha sağlıklı ve kalıcı bir bronzluğa sahip olunmasına yardımcı oluyor. Tatil sonrası uygulanan özel hamam ritüeli ile de güneşten etkilenen cildin nefes alması sağlanıyor. Doğru ürünler ile yaza uygun cilt ve vücut bakımı yaptırmak, her bakım sonrası güneş koruyucu ürünlerle cildi zararlı ışınlara karşı koruma altına almak da çok önemli.”

Yaşam anlamına gelen ‘Ayur’ ve bilgi anlamına gelen ‘veda’ kelimelerinin birleşmesinden oluşan ‘Ayurveda’; fiziksel sağlıktan zihinsel esenliğe, güzellik ritüellerine ve diyete kadar yaşamın her alanına uygulanabilir bir doğal şifa sistemidir. Ayurveda bakımları farklı bir deneyim sunarken, kişinin ihtiyacı olan şifa yöntemini de belirliyor.


Ses terapisi ise farklı ses frekansları kullanılarak zihni ve bedeni medite eden özel bir şifa sunuyor. Yüz yogası, yüz kaslarını yumuşatarak mimikleri yönlendiren, daha genç ve sıkı bir cilde sahip olmak, stresi ve yüzdeki gerginliği azaltmak için yapılan bir terapi yöntemi. Body balance aktivitesi ise zihni ve bedeni medite ederek, özel bir hikaye ile eşsiz bir yolculuğa çıkarıyor, doğal taşların şifalı gücü ile hafiflemiş ve arınmış hissettiriyor.

Biohacking; sağlıklı, enerji dolu ve dengeli bir yaşam sürmek için vücudun doğal rahatlama sistemlerini düzenleyen bir sistem olarak 2023 yılında da herkesin dikkatini çekiyor. Sağlıklı, enerji dolu, dengeli bir yaşam sürmek için sınırsız potansiyelinizi açığa çıkaran Biohacking, vücudun doğal rahatlama sistemlerini düzenleyerek daha sağlıklı bir yaşam için kısayollar kullanıyor.

Önceki ve Sonraki
Haberler