EĞLENCE - KÜLTÜR SANAT

2020'de en çok dinlenen 5 albüm

2020'de en çok hangi albümler dinlendi? Met Uzbay Spotify'da en çok dinlenen albümleri mercek altına aldı.

profil
Mert Uzbay
24.12.2020
2020'de en çok dinlenen 5 albüm

Spotify’da dünya genelinde 8.3 milyon dinlenme ile en popüler sanatçı olan Porto Rikolu rapçi Bad Bunny’nin YHLQMDLG albümü aynı zamanda yılın en çok dinlenen albümü oldu. Açılımı “yo hago lo que me da la gana” (ne istersem onu yaparım) olan albüm 800’den fazla davul, yer yer güçlü synth tonları ve Bad Bunny’nin enfes vokali üzerine inşa edilmiş. Yeni nesil latin trap müziğinin yükselen yıldızı Bad Bunny’nin albümünde kendi adıma öne çıkan üç parça ise La Difficil, A Tu Merced ve 25/8.


The Weeknd bu albümünde de dinleyicisine aynı hikayeleri anlatıyor. Albüm yalnızlık, kötü giden hayatını iyileştirmek için insanları kullanma gibi temalar etrafında dönerken bu hikayeyi dream-pop, new-wave ve R&B unsurlarını kullanarak anlatıyor. Her ne kadar aynı şeylerden bahsetse de gelişmiş vokaller ve prodüksiyon gelişmeleriyle önceki albümlerden bir adım daha öne çıkıyor. Kendi adıma albümde öne çıkan üç parça ise Alone Again, Hardest to Love ve Save Your Tears.


Post Malone’un müziğini kaliteli kılan unsurlardan birisi muhtemelen yaşadığı kafa karışıklığı. Alternatif rock ve hip-hop arasında gidip gelirken kendi özgün soundunu yaratıyor. Hollywood’s Bleeding albümünde de melankoliye boğulan Post Malone çok yönlü vokalleri ve –kısmen de olsa- ritim zenginliği ile bir adım öne çıkıyor. Hollywood’s Bleeding’de kendi adıma öne çıkan üç parça ise  Saint-Tropez, A Thousand Bad Times ve Myself.


One Direction’dan da tanıdığımız Harry Styles’ın solo kariyerinde nasıl bir yol izleyeceği kendi adıma merak ettiğim sorulardan biriydi. 70'li yılların rock öğelerini Britpop ile birleştirirken soft rock ve funk unsurlarını da müziğine eklemekten geri durmadı. Fine Line, kış mevsiminin kendini iyice hisettirdiği şu günlerde yaz günlerine geri dönmek isteyenler için oldukça güzel bir albüm. Kıpır kıpır funk öğeleriyle öne çıkan albümde kendi adıma en çok dinlediğim üç parça ise Watermelon Sugar, Cherry ve Sunlower, Vol.6. 


2018 yılında çıkardığı debut albümden sonra Dua Lipa’nın neler yapabileceğini merak ediyordum. Popülaritesini kullanıp kendini unutturmamak adına öylesine bir albüm mü yayınlayacaktı yoksa üzerine koyarak devam mı edecekti? Dua Lipa üzerine fazlasıyla koyarak kariyerine devam etmeyi tercih etti. Retro konsepti, eski zamanlardan fırlamış disko müziği tınıları ile Future Nostalgia oldukça güzel bir albüm olmuş. Moral bozan 2020’yi 43 dakikalığına unutmak isteyenler kulaklıklarını takıp Dua Lipa’nın neşeli şarkı sözlerine kulak versin! Kendi adıma albümde öne çıkan üç parça ise Future Nostalgia, Hallucinate ve Good In Bed.

Bonus: 2021 Grammy adayı 7 isim


Önceki ve Sonraki
Haberler
istanbul psikolog psikolog