YAŞAM - YEME - İÇME
Fırında tavuklu fasulye
Fırında fasulye yapmayı hiç denemiş miydiniz? Hem de yanında tavukla! Blondiechef İzem Armağan, sizler için özel bir tarif hazırladı.

Organik tavuklar uzun sürede pişeceği için 180 derecelik fırında yanma riski olabilir. Lütfen dikkat ediniz. Bu durum fasulyelerinde uzun sürede pişmesine sebep olabilir bu yüzden yemeğinizi aralıklarla karıştırınız.

- Malzemeler: • 1 adet bütün tavuk (tercihen organik kullanabilirsiniz)
• 2 su bardağı fasulye (30 dakika suda bekletilmiş)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 adet doğranmış soğan
• 1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
• 1 çay kaşığı kurutulmuş domates
• 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
• 2 adet küp şeklinde doğranmış domates
• 2 yemek kaşığı tereyağı


- Yapılışı: • Fasulyeleri 30 dakika kadar zeytinyağlı suda bekletin.

• Bütün bir tavuğu güzelce tuz, karabiber, kurutulmuş domates, kuru kekik ve kırmızı toz biberle ovun. Ovma sırasında hafif zeytinyağı dökerek de ovabilirsiniz.

• Ayrı bir tava içerisinde soğanları hafif kavurun. Domates salçasını ve biber salçasını da ilave ederek kavurma işlemini sürdürün.

• Önceden suda bekletmiş olduğunuz fasulyeleri süzerek soğanlı tavanın içerisine ekleyin. Domatesleri ekleyerek hafifçe kavurma işlemine devam edin.

• Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve yarım saat boyunca orta ateşte pişirme işlemini sürdürün.

• Fasulyelere hafif yumuşak bir kıvama gelene dek pişirme işlemini sürdürebilirsiniz.

• Fasulyeleri fırın kabınızın içerisine alınız. Üzerine tavuğunuzu yerleştirip 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriniz.

• 2 yemek kaşığı tereyağını ayrı bir kabın içerisinde eritip tavuğunuzun üzerine aralıklarla dökünüz. Böylece tavuğunuz çok daha çıtır olacaktır.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler