YAŞAM - YEME - İÇME Tavuk pişirmenin 3 püf noktası Lezzetli ve metoduna uygun pişirilmiş bir tavuğa kim hayır diyebilir ki? O zaman vereceğim bu tarif ve püf noktalarla sevdiklerinize harika tavuk yemekleri hazırlayabilirsiniz. 17 PAYLAŞIM
profil
İzem Armağan
19.10.2017
Banner

Tavuk pişirmenin en önemli noktalarından bir tanesi tabii ki öncelikli olarak iyi bir tavuk seçmekten gelir. Marketlerden alacağınız tavukların öncelikli olarak tarihlerine daha sonra organik olup olmadığına mutlaka dikkat etmelisiniz. Güvenilir yetiştirilmeyen bir tavuk iyi beslenmiş bir tavuğa göre çok daha kısa sürede pişecektir. Tavuğun ayak pullarının ince ve parlak olması iyi bir tavuk seçme konusunda sizlere yardımcı olacaktır. Free Range yani özgür ruhlu gezen tavuk anlamına gelen bu kavram GDO’suz beslenen ve doğada bulduğu besinleri tüketen anlamına gelir bu da sizlerin yine iyi bir tavuk seçmenizde yardımcı olacaktır.

Bu terim daha çok tavuğun üst kısmının güzel parlak ve kahverengini alması için kullanılır. Pişirme sırasında, tavuk buzdolabından soğuk değil, oda sıcaklığında olmalıdır. Bu nedenle bir saat önceden çıkarın ve serin, sıcak olmayan bir yerde kapalı bırakın. Tavuğu daima önceden ısıtılmış bir fırın içine koyun ve doğru sıcaklığa kadar pişirin. Eğer tavuğu marine edecekseniz oda sıcaklığında marine edip 1 saat kadar serin bir ortamda muhafaza edebilirsiniz. Tavuğu pişirmeden önce göğüs ve bacaklarını tereyağı ile sıkıca ovun ve kavurmadan hemen önce küçük bir deniz tuzu serpin. Tereyağı ve tuz, gevrek bir cilt yaratmaya yardımcı olacaktır. Üzerine sürülen yağa şeker ilave edilirse dışı daha kırmızı olacaktır. Diğer bir yöntem ise pişmeye yakın çay bardağı kadar tuzlu bir su dökmektir.

Rest terim anlamı olarak tavuğu dinlendirmek anlamına gelir. Fırından çıkardığınız tavuğu üzerini kapatarak dinlendirmeye bırakabilmeniz çok önemlidir. Eğer tavuğunuz ortalama 450 gram ise 40 dakika fırında pişirmeniz yeterli olacaktır. Fırından çıkarmadan önce termometreyle ortalama sıcaklığının 75 derece olmasına dikkat edin. 

Püf noktalarını öğrendiğimize göre hazırsanız pişirmeye başlıyoruz! 

Malzemeler

2 adet Limon
Limon rendesi
Kekik
Zeytinyağı
Havuç
Arpacık soğanı
Sarımsak
Pulbiber
Deniz tuzu ve karabiber
Seçiminize göre : 1 çay bardağı tuzlu su ya da 1 yemek kaşığı şeker

Hazırlanışı

-Fırını 180 dereceye ayarlayın. 1 adet limonu ortadan ikiye kesip tavuğu güzelce ovalayın daha sonra tereyağı tuz ve karabiberle tekrardan ovaladığınız tavuğun içerisine limonu yerleştirin.

-Sarımsağı kabuklarından ayırın. Arpacık soğanı ve sarımsağı zeytinyağıyla beraber tavuğun arka kısmından içerisine yerleştirin. Kekiği de yerleştirdikten sonra tavuğu tepsiye alın.

-Havuçları tepsiye dizip üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirin. Üzerine hafif pulbiber ve tekrardan deniz tuzu ilave edip fırına yerleştirin.

-180 derecelik fırında 40-45 dakika pişmesine özen gösterin. Dilerseniz 20. dakikada tavuğun üzerine tekrar bir çay bardağı kadar tuzlu su ilave edip pişmesini sağlayabilirsiniz. 

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler