YAŞAM - HABER

Prince Gyasi imzalı 2024 Pirelli Takvimi ‘Timeless’ zamana meydan okuyor

Önceki gün Londra’da tanıtılan ve çekimleri Prince Gyasi tarafından gerçekleştirilen ‘Timeless’ (Zamansız) başlıklı 2024 Pirelli Takvimi, sanatçının, iz bıraktığına ve gelecek nesillere ilham vereceğine inandığı kişileri kutluyor

profil
BT Ekip
2.12.2023
Prince Gyasi imzalı 2024 Pirelli Takvimi ‘Timeless’ zamana meydan okuyor

“Zamansız olarak doğmayız, giderek zamansız oluruz” diyen Ganalı görsel sanatçı Prince Gyasi’nin çektiği 2024 Pirelli Takvimi, ‘Timeless’ adını taşıyor. Gyasi; takvim için, imzası niteliğindeki canlı renkler ve keskin kontrastlarla fotoğrafladığı öznelerini, “Süper kahramanlar gibiler ama aynı zamanda yakınlık hissi de uyandırıyorlar” sözleriyle tanımlıyor.

Pirelli Takvimi’ni yaratan 39 sanatçının sonuncusu olan Prince Gyasi’nin eserleri, The Cal’in yayınlanmadığı yıllar da hesaba katıldığında 1964’ten 2024’e 60 yıllık tarihindeki 50. edisyonunu oluşturuyor.

Prince Gyasi, 2024 Pirelli Takvimi için görevlendirildiğinde, bu çalışmanın içinde nasıl yer almak istediğini ve takvimin kendisi için neleri temsil ettiğini düşünerek işe koyuldu. Özellikle de Batı Afrika topluluğu hakkındaki kendi anlayışını ileriye taşımayı amaçladı. The Cal için davet alan en genç sanatçılardan biri olan Prince Gyasi açısından bu görevin anlamı çocukluğuna geri dönmek ve 28 yıldır kendisine ilham veren kişileri düşünmekti.

Takvimde ‘Royalty’ (Kraliyet) başlığı altında yer alan Batı Afrika’daki tarihi Asante İmparatorluğunun Kralı, Majesteleri Otumfuo Osei Tutu II ve maiyetinin çekimleri Manhyia Sarayı’nda gerçekleşti. Süper model Naomi Campbell ‘Time Stopper’ (Zamanı Durduran), Amerikalı oyuncu Angela Bassett ‘Altruistic’ (Diğerkâm), yazar Margot Lee Shetterly ile şair Amanda Gorman ‘The Blueprint’ (Örnek) ve Ganalı çağdaş sanatçı Amoako Boafo ‘The Chosen One’ (Seçilmiş Olan) başlıklarını temsil ediyor.

Gyasi, ‘Details’ (Ayrıntılar) başlığıyla takvimin bir ayını kendisine ayırdı. Kapak ve aylardan biri için seçilen görselde çocuk model Abul Faid Yussif, ‘Studious’ (Çalışkan) genç Gyasi’yi canlandırıyor. Canlı turkuaz bir fonun önünde fotoğraflanan Yussif, Takvim sayfalarında görülen bazı objelerin minyatür versiyonlarıyla oynuyor: Bassett’in tuttuğu bir anahtar, Campbell’in setinden bir saatin parçaları, Gorman’ın tırmandığı pembe merdivenler, oyuncu, yönetmen, DJ, yapımcı ve ‘Man of Honour’ (Onurlu bir Adam) İdris Elba’nın taşıdığı mavi çanta…

Dünyaca ünlü süper star ve oyuncu Tiwa Savage ‘Resilience’ (Direnç), yazar-yönetmen ve yapımcı Jeymes Samuel ‘Visionary’ (Vizyoner), eski futbolcu ve girişimci Marcel Desailly ‘Focus’(Odak), şarkıcı-sanatçı ve oyuncu Teyana Taylor ise ‘Future Forward’ (Geleceğe Doğru) kavramlarını temsil ediyor.

 

Önceki ve Sonraki
Haberler