YAŞAM - HABER

BULGARI, Gran Turismo evrenine enerji getiriyor

BULGARI, Barcelona’da gerçekleşen Gran Turismo Dünya Serisi Finallerinde iki muhteşem ürününü görücüye çıkardı. Bilek için; ikonik saati fenomen oyunun dinamik boyutuyla yeniden yorumlayan çarpıcı bir iş birliğinin ürünü BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition. Yarış pisti için ise Gran Turismo oyununda yarışmak için tasarlanan olağanüstü hiper otomobilin tam ölçekli versiyonu, yeni BULGARI Aluminium Vision GT konsept otomobil

profil
BT Ekip
5.12.2023
BULGARI, Gran Turismo evrenine enerji getiriyor

BULGARI, 1998 yılında BULGARI Aluminium ile lüks saat konseptini yeniden yarattı. O zaman için vizyoner olan ve günümüzde tanınmış bir tasarım ikonu konumunda bulunan bu uniseks ‘İtalyan sportif şık’ saat 2023’te Red Dot ‘En İyinin En İyisi’ tasarım ödülünü kazandı. Grafik hatları ve marka kodlarından ipuçlarını benzeri görülmemiş bir şekilde doğrudan otomotiv sektöründen ilham alan alüminyum ve kauçukla birleştiren BULGARI Aluminium; daima göz alıcı, özgün ve güncel kalarak zamana direnmeye devam ediyor.

Günümüze geldiğimizde, bu saatçilik ikonu 25 yıl sonra yüksek oktanlı adrenalinle tanışıyor: BULGARI ve ünlü Gran Turismo otomobil yarışı simülasyon oyunu, hassasiyet ve inovasyon bayrağı altında buluşuyor. Bu yıl ayrıca video oyunu için yarış otomobili geliştirmeyi dünyanın önde gelen otomobil üreticilerine açan Vision GT programının 10. yıldönümü kutlanıyor. BULGARI de bu vesileyle BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition kronograf saatin iki limitli edisyonu ile birlikte bir saat markası tarafından Gran Turismo yarışları için özel olarak tasarlanan ilk ve tek hiper otomobil olan BULGARI Aluminium Vision GT otomobili lanse ediyor. Sanal dünyadaki görünümü ve hissi açısından inanılmaz derecede realistik olan ve bugün görücüye çıkan gerçek boyutlu model, çok da uzak olmayan bir gelecekte bir yarış pistinde gücünün gösterebilecek bir hiper otomobilin ipuçlarını veriyor.

BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition, efsanevi BULGARI Aluminium saatin iddialı karakterinden yararlanarak Gran Turismo evrenini yansıtıyor. Orijinal saatin zarafetini ve havasını tamamıyla koruyan bu kronograf versiyon, 1990’ların efsanevi İtalyan Gran Turismo otomobilinin gösterge panelindeki kadranlardan doğrudan ilham alan canlı sarı rengiyle göz alıyor. BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition saat, kasada alüminyumun sağlam hafifliği ile BULGARİ logolu bezelde kauçuğun yumuşaklığını buluşturuyor. Sportif ve yenilikçi malzeme kullanımı, alüminyum çubuklarla birleştirilen eklemli kauçuk bağlantılar içeren kayışa da uzanıyor. Kurma tepesi ve ‘10th Anniversary Vision GT’ logosunun yer aldığı kasa arkası ise siyah DLC kaplama ileri teknolojili, ekstra güçlü ve hafif titanyumdan üretiliyor.

BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition saatin sarı kadranda siyah göstergeli (500 adet) ve antrasit kadranda sarı imli (1200 adet) olmak üzere iki versiyonu sunuluyor.


BULGARI bu kadarla kalmıyor ve daha da ileri giderek gerçek ile dijital arasında bağlantı kuruyor, yüksek saatçiliğin mekaniklerini yüksek performanslı otomobil yarışlarının mekaniğiyle birleştiriyor. Gran Turismo’nun sanal yarış pistlerini fethetmek için tasarlanan BULGARI Aluminium Vision GT, BULGARI’nin iddialı tarzının ve yarış otomobili biçiminde ifade edilen inovasyonlarının özünü simgeliyor.

Otomobilin şekli ve üretiminde kullanılan malzemeler, BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition saatin dikkat çekici kodlarını yansıtıyor. Kasadaki ve görünür vidalar içeren eklemli kayışın kıvrımları, kokpit ve jant tasarımını tanımlayan çizgilere yansıtılıyor. Fırçalanmış alüminyumdan üretilen karoserde alt gövde ve teknik bölümler için karbon, açık alanları korumak için siyah kauçuk kullanılıyor. Kokpitin içinde ise renkler ve malzemeler birbirini destekleyerek alüminyum, siyah kauçuk, antrasit alkantara ve sarı vurgular arasındaki kontrastı vurguluyor. Elbette gösterge paneli de BULGARI Aluminium x Gran Turismo Special Edition saatin sarı kadranını çağrıştırıyor.


Önceki ve Sonraki
Haberler