YAŞAM - YEME - İÇME
Sucuklu domates çorbası tarifi Soğuk günlere adım adım yaklaşırken Blondiechef İzem Armağan sizlere içinizi ısıtacak bir çorba tarifi hazırladı.
Eskiden daha yaygın olan bir alışkanlıktı sanırım. Babaannem anlatırdı, eskiden köy yerinde çay diye bir şey bilmezlermiş, kahvaltıda hep çorba içerlermiş. Bugün o nesil eski alışkanlıklarını devam ettirmiyor belki ama arada sırada sabah kalktığımızda bir şeyler bulamayınca hemen bir çorba yapıyoruz
- Malzemeler: • 10 adet dilimlenmiş sucuk
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 5 adet robottan geçirilmiş domates
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet defne yaprağı
• 1 adet taze kekik
• Yoğunluğa göre bir bardak su veya süt
• Tuz, karabiber


- Yapılışı: • Dilimlenmiş sucukları bir tavanın içerisine alıp tereyağı, defne yaprağı ve kekiği içerisine atıp sucukların pişmesini ve baharatlarının birbirine geçmesine özen gösterin.

• Pişen sucukları tavadan alıp içerisine un eleyerek ekleyip kokusu çıkana kadar çırpıcıyla güzelce karıştırınız.

• Defne yaprağını ve kekiği içerisinden alıp biber salçasını güzelce unla yedirelim.

• Karışımın içerisine rendelenmiş domatesi ve bir bardak suyu koyup güzelce karıştırma işlemine devam edelim.

• Yaklaşık 10-15 dakika bu şekilde karıştırma işlemine devam edelim.

• Tanelerini sevmiyorsanız bir tel süzgeç yardımıyla çorbanızı süzün kalan domates tortusunu bir kenara ayırın.

• Çorbayı tekrar tencereye alıp 5 dakikada orta ateşte bu şekilde pişmesini sağlayın.

• Servis sırasında tane karabiber, zeytinyağı, ve bir demet maydanoz kullanabilirsiniz.

• Sucukları da üzerine ilave edip servise hazır hale getirebilirsiniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler