YAŞAM - YEME - İÇME
Kurutulmuş domatesli makarna tarifi 'Blondiechef' İzem Armağan küçüklüğüne dönüyor ve en sevdiği tarifi bizlerle paylaşıyor.
Küçüklüğümden beri makarnayı çok sevmişimdir. Herkes babaannesinin dolmalarını, mantılarını böreklerini severken ben sadece onun makarnasını sevmiştim. Diğer yemekleri kötü yaptığından ya da yapamadığından değil aksine onlarda da inanılmaz başarılıdır kendisi ama makarnası bütün yemeklerinin karşısında kurşun bir asker gibi durabilir.

Domatesli enfes bir tarifti benim için basit ama leziz… İşte en büyük lezzetlerin arkasında bile duran o sadelik benim ilham kaynağım olmuştu. Onu bu kadar farklı kılan ise tabii ki hazırladığı sos ve kullandığı taze domateste gizliydi. Kim bilir belki de bir başka sırrı da sevgidir... Büyüklerin torunlarına olan sevgisine ithafen yazılan bir tariftir. Babaannesinin kuzularına afiyet olsun.

- Malzemeler: • 1 adet kırmızı soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 paket makarna
• 2 adet kurutulmuş domates
• 500 gram kabukları soyulmuş domates
• 1 bardak karışık siyah ve yeşil zeytin
• 1 yemek kaşığı salça
• 1/2 çay bardağı zeytinyağı
• Tuz, karabiber


- Yapılışı: • Sırasıyla robotun içerisine ikiye böldüğünüz soğanı, sarımsağı, kurutulmuş domatesi, salçayı,zeytinyağını ve domatesleri atıp önce yavaş daha sonra hızlı devirden geçirin.

• Hazırlamış olduğunuz domates sosunu bir tencereye alıp hafifçe kaynatalım.

• İçerisine zeytinleri tuz ve karabiberi ilave edelim.

• Bir çay bardağı kadar makarna suyunu sosun içerisine atıp kaynatmaya devam edelim.

• Diğer bir tencerede kaynayan suya makarnaları atıp pakette yazan dakikadan 1 dakika önce süzüp sosun içerisine ilave edelim.

• Makarnayı sosun içerisine alıp makarnanın 2 dakika sosu çekmesini sağlayalım.

• Hazırladığımız makarnayı tabaklara aldıktan sonra içerisine parmesan peynirini ilave edelim.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler