YAŞAM - YEME - İÇME
Kış çorbasına 'Fransız' dokunuşu Kış aylarında doğal antibiyotik olarak tüketeceğimiz soğanı çorba olarak içmeye ve bir Fransız lokantası lezzetini evde hazırlamaya ne dersiniz?
Sağlık ve mutluluk için yediklerimize mutlaka dikkat etmemiz gerekiyor. Çorbalar da hem sağlık müjdeliyor hem de soğuk kış günlerinde masalarımızın olmazsa olmaz bir geleneği. Bu geleneği Avrupai bir şekle dönüştürmeye ve denemeye hazır mısınız? Fransızların kış aylarında sık tükettiği soğan çorbasının yapımı hem kolay hem de hızlı.
- Malzemeler: • 3 yemek kaşığı tereyağı
• 4 adet iri soğan julyen doğranmış( ince uzun)
• 2 diş sarımsak (ince doğranmış)
• 1 tatlı kaşığı esmer şeker
• 1 dal taze kekik veya yarım tatlı kaşığı kekik
• 2 yemek kaşığı un
• 1/2 çay bardağı sirke veya kırmızı şarap
• 5 su bardağı et suyu
• 6-8 dilim baget ekmek (kızartılmış)
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 1 diş sarımsak
• 200 gr rendelenmiş taze kaşar
• Süsleme için maydanoz ve karamelize edilmiş arpacık soğanları


- Yapılışı: • Soğanlarımızı julyen olarak aynı kalınlıkta kesiyoruz, tenceremize soğanları, tereyağını ve zeytinyağını ekliyoruz. 2-3 dakika sote ediyoruz. Sonra esmer şekerimizi ekliyoruz ve soğanlarımız karamelize olana kadar kavuruyoruz. Yaklaşık 12-15 dakika. Soras

• Sirkenin kokusu çıkana veya şarabın alkolü uçana kadar pişiriyoruz (2 dakika kadar). Unu, kekiği, sarımsakları ve et suyunu ilave edip 15-20 dakika arası pişmeye bırakıyoruz, istediğiniz kıvamı elde ettiğinize ocağı kapatıp servise geçebilirsiniz.

• Baget ekmeklerimize sarımsağımızı ezip zeytinyağı ile karıştırıp sürüyoruz, üzerine peynirimizi ekleyip 8-10 dakika arası fırına veriyoruz.

• Arzuya göre bir yemek kaşığı tereyağı ile arpacık soğanları sote edip süslemede kullanabilirsiniz. Servis tabağımıza çorbamızı alıyoruz üzerine kızarttığımız ekmekleri ve incecik kıydığımız maydanozları ekleyip servis ediyoruz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler