YAŞAM - YEME - İÇME
Biberli kuskus salatası Blondiechef İzem Armağan hem lezzetiyle hem görünümüyle masanızı renklendirecek bir tarifle karşınızda.
Yaz aylarında pratik ve hafif bir yemek arayışında olanlar bu tarife bayılacak. Az malzemeyle mutfakta harikalar yaratmak sizin elinizde!
- Malzemeler: • Kişi sayısı kadar biber
• 2 su bardağı kuskus
• 5 adet küçük havuç
• Yarım demet maydanoz
• Yarım demet dere otu
• 1 yemek kaşığı sumak
• 1 avuç ceviz
• 50 gram turşu
• Yarım çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon
• Tuz, karabiber


- Yapılışı: • Biberleri güzelce 3-4 dakika haşlayıp soğuk su dolu bir kasenin için alın.

• Bıçak yardımıyla ortadan kesip içlerindeki çekirdekleri çıkartıp kenara alın.

• Kuskusu pakette yazan dakikasına göre tuzlu suda haşlayıp süzün.

• Dere otunu, havuçları, maydanozu, turşuları ve bir adet biberi güzelce kesip haşlanan kuskusun içerisine ekleyin.

• Baharatları ve limon suyunu ilave edip güzelce karıştırın(yağlı seviyorsanız dilerseniz içerisine göz kararı biraz daha yağ ekleyebilirsiniz)

• Hazırladığınız kuskusu biberlerin içerisine yerleştirip üzerine cevizleri serpiştiriniz.

Yorumlar
Yorum yapabilmek için üye girişi yapmalısınız.
ÜYE GİRİŞİ
ÜYELİK FORMU
BUSE TERİM ÜZERİNDEKİ DİĞER TARTIŞMALAR
Önceki ve Sonraki
Haberler